A fost depusă la Registrul Comerţului documentaţia pentru înfiinţarea SC Parcuri Industriale Bucovina SA

> Directorul general al Parcului va fi prof. univ. dr. Gheorghe Gutt

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că a fost depusă documentaţia SC Parcuri Industriale Bucovina SA la Registrul Comerţului pentru înregistrarea societăţii.

„Urmează ultimul pas pentru ca parcul industrial să poată funcţiona, respectiv obţinerea titlului de parc industrial, care se eliberează de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei”, a spus Flutur.

El a spus că directorul general al Parcului Industrial va fi prof. univ. dr. Gheorghe Gutt, şi că acesta împreună cu echipa de conducere va trebui să înceapă să lucreze şi să aducă investitori care să realizeze investiţii în noul parc industrial.

Gheorghe Gutt este profesor universitar la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, îndrumător de doctorat la specializarea Ingineria materialelor la Facultatea de Inginerie Mecanică, are peste o sută de brevete de invenţii, vorbeşte limbile germană, engleză şi franceză, este preşedintele filialei Suceava de Tehnologii Neconvenţionale, recenzor al Editurii Expert Verlag – Germania, expert-evaluator ARACIS, îndrumător, dar şi membru în Comisia de ingineria Materialelor a CNATDCU.

prof. univ. dr. GHEORGHE GUTT

În perioada 1991-1992 el a fost cercetător la uzinele Wolpert din Germania, iar ulterior a beneficiat de patru burse ale Serviciului Academic German (DAAD).

Consiliul Judeţean Suceava, împreună cu primăriile Suceava, Salcea, Dumbrăveni şi Adâncata, a înfiinţat societatea Parcuri Industriale Bucovina S.A. care va administra parcul industrial ce va fi amenajat în apropierea Aeroportului Suceava în zona Centrului Economic Bucovina.

Parcuri Industriale Bucovina SA va fi condusă şi administrată de un consiliu de administraţie format din 5 membri, persoane fizice sau juridice cu experienţă în îmbunătăţirea performanţelor societăţilor pe care le-au administrat sau condus, iar cel puţin doi dintre membrii consiliului de administraţie trebuie să aibă studii economice sau juridice şi experienţă în domeniul economic, juridic, contabilitate, de audit sau financiar de cel puţin 5 ani.

Noua societate care va administra parcul industrial Bucovina va face selecţia rezidenţilor parcului dintre operatorii economici care au înregistrat oferte, va încheia contracte de administrare şi prestări de servicii conexe cu rezidenţii parcului, vor asigura rezidenţilor parcului dreptul de folosinţă asupra unităţilor care formează obiectul contractelor de administrare şi prestări de servicii conexe încheiate cu aceştia şi va asigura rezidenţilor parcului dreptul de folosinţă asupra infrastructurii comune.

Totodată, administratorul încheie contracte comerciale cu furnizorii primari de utilităţi; elaborează strategia de organizare, funcţionare şi dezvoltare a parcului industrial; asigură publicarea informărilor prin intermediul websiteului propriu; gestionează fondurile financiare obţinute din activitatea de administrare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: