În cadrul unui proiect Erasmus+

Noi orizonturi europene pentru elevii militari câmpulungeni

La Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a debutat proiectul Erasmus+ „Era Integrated Learning Challenges”, care reuneşte cadre didactice şi elevi din şase ţări europene (România, Grecia, Spania, Bulgaria, Germania şi Slovacia), într-un efort colectiv de îmbunătăţire a componentelor europene şi de promovare a valorilor naţionale şi instituţionale.

O primă reuniune internaţională a avut loc în Corfu, Grecia, unde colegiul câmpulungean a fost reprezentat de comandantul colegiului, colonel dr. Romeo-Aurelian Popovici, şi de subsemnata. Reuniunea a avut ca scop trasarea principalelor direcţii de acţiune pentru primul an de mobilitate. Cu acest prilej, delegaţia câmpulungeană a prezentat blogul proiectului, care urmează a se construi ca produs final şi care va fi utilizat ca resursă educaţională la nivel european (Open Education Resource).

Ca element de noutate, proiectul aduce colaborarea a 120 de elevi din ţările partenere pe platforma etwinlearning. Pe o perioadă de 2 ani, elevii vor lucra în echipe internaţionale şi vor realiza produse specifice proiectului pe domeniile limbă şi comunicare, arte, ştiinţă şi sport. (Prof. MONICA BUCULEI)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: