La Balul bobocilor de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului

Bianca Babuc şi Andrei Nuţescu au fost desemnaţi Miss şi Mister Boboc

În fiecare an, evenimentul foarte aşteptat de elevi, părinţi şi cadre didactice deopotrivă, este Balul bobocilor. La Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului acesta reprezintă altceva pentru fiecare dintre noi. Pentru elevii claselor a XII-a este gala efortului depus, pentru părinţi este încununarea suportului şi a implicării, pentru concurenţi este evaluarea finală a laturii lor artistice, pentru cadrele didactice, prilej de a descoperi alte laturi ale bobocilor din clasele la care sunt diriginţi şi şansa de a revedea foşti elevi care acum studiază departe de oraş. Balul bobocilor la colegiul humorean nu mai este de mult timp un concurs, ci a devenit un spectacol care se doreşte mereu altfel şi care reuşeşte să adune câteva sute de persoane în public.

În acest an, tema a fost „Exploring Wonderland” şi s-a regăsit în permanenţă în desfăşurătorul spectacolului organizat la sala „7 Izvoare Toaca Events” vineri, 1 noiembrie, de la ora 18.

Nimic deosebit la prima vedere, dar cât de special chiar de la primele momente! Am vizionat noi, publicul, un film care ne-a purtat pe crestele munţilor, deasupra norilor, prin verdele crud al coniferelor, pe căi neumblate şi aproape ireale, de parcă tărâmul Wonderland s-ar fi deschis pentru a fi explorat. Filmul a fost realizat de domnul profesor George Checheriţă, diriginte la clasa a XII-a F, undeva în Ceahlău, pe la Dochia, cu bobocii în haine de poveste şi intraţi în pielea personajelor. Acolo, în acel decor surprins cu profesionalism, cu un impact extraordinar prin calitatea filmării şi prin coloana sonoră, i-am văzut urcând şi coborând pe culmile magiei pe cei care urmau să intre în rolul personajelor de poveste: Peter Pan şi Tinker Bell, Aurora şi Filip, Rapunzel şi Flynn Rider, Aladin şi Iasmina, Belle şi Bestia, Albă ca Zăpada şi Prinţul, Cenuşăreasa şi Prinţul, Ariel şi Eric. Ne-am întors în copilărie, la poveste şi inocenţă şi prin celălalt film proiectat, gândit ca o imagine în oglindă a bobocilor concurenţi de acum şi de când erau foarte mici.

Şi cine ar fi putut să înceapă incursiunea pe tărâmul magiei mai bine decât cei doi prezentatori, Narcisa Nechitoaia şi Lucian Faraon, ambii din clasa a XII-a A? Povestaşii, desprinşi şi ei din file de poveste prin costumaţie şi ţinută, au monitorizat desfăşurarea spectacolului cu prezenţă de spirit, spontaneitate şi umor. Am răsfoit împreună paginile poveştilor, am încurajat prestaţia juniorilor care au reuşit să demonstreze că prin puterea cuvântului poveştile pot deveni realitate.

Seniorii, elevii din clasele a XII-a, au intrat în poveste prin coregrafia dansului şi prin costumele albe sau negre care au sugerat lupta dintre bine şi rău, a întunericului cu lumina, întrecerea prin forţă, dibăcie sau iscusinţă. Tot seniorii au fost protagoniştii unui alt moment, cel al tangoului. Coregrafia s-a împletit perfect cu jocul de lumini, perechea Smărăndiţa Mureş şi Andrei Orheian, dansatori prezenţi mereu la spectacolele organizate de colegiul humorean, au încântat publicul. Mulţumim lui Andrei Podariu, care a gândit coregrafia spectacolului, prietenul elevilor de la colegiu, pentru care fiecare bal reprezintă o provocare, dar de fiecare dată înţelege ce se doreşte şi reuşeşte să colaboreze foarte eficient cu elevii.

Tot despre poveşti a fost şi momentul tânărului bariton Vlăduţ Sărmaş, student la Conservatorul „Gheorghe Dima” din Cluj, Facultatea de Interpretare Muzicală, Canto şi Arta spectacolului muzical, care a interpretat câteva arii. Chiar dacă este un gen de muzică mai puţin audiat de tânăra generaţie, important este ca acesta să nu fie uitat, iar interpretarea baritonului pe scena balului a fost o încercare de aducere aminte. Mulţumim pentru prezenţă!

Perechile de boboci şi-au prezentat povestea şi numele şi s-au înfăţişat, cu abilităţi şi talente, celor din lumea reală, publicului. Aceştia au dansat cu pricepere şi uşurinţă genuri diferite, au interpretat piese din repertoriul internaţional, au imaginat momente de pantomimă, au gândit şi prezentat stand-up comedy sau monologuri plin de trăire sinceră. Fiecare dintre boboci a susţinut proba de talent, a apelat la prieteni pentru recuzită sau coregrafie. A fost o muncă de durată, dar scena s-a umplut de ritm, culoare, lumini şi tinereţe. Fie că a fost vorba despre voce şi chitară, voce şi dans, costume schimbate în viteză sau emoţii maxime, seara a purtat amprenta talentului. Proba de cultură generală nu i-a găsit nepregătiţi pe bobocii care s-au descurcat foarte bine, au prezentat ţinuta de seară, iar valsul interpretat de ei a încântat privitorii prin ţinută, eleganţă şi stil.

Premierea a fost, ca de fiecare dată, pretext de emoţie şi bucurie. Toţi participanţii au fost câştigători prin experienţa participării la un eveniment important pentru colegiul unde studiază şi în primul rând pentru ei înşişi, prin efortul depus şi rezultatele finale, depăşirea tracului şi a sensibilităţilor pentru a acapara publicul, repetiţiile alături de seniori, contactul direct cu un public extraordinar, bucuria reuşitei, suportul părinţilor, sprijinul profesorilor. Personajele din basme au fost invitate pe scenă şi au primit diplomele în urma centralizării votului publicului: Miss şi Mister Originalitate – Larisa Hurjui (IXC) şi Andreas Crăiuţ (IXF); Miss şi Mister Naturaleţe – Ana Gherghel (IXA) şi Ciprian Boca (IXD); Miss şi Mister Atitudine – Ana Sofia Roibu (IXA) şi Narcis Popa (IXA); Miss şi Mister Creativitate – Giuditta Turtureanu (IXD) şi Ştefan Aldea (IXD); Miss şi Mister Spontaneitate – Mădălina Procopeţ (IXD) şi David Volanschi (IXA); Miss şi Mister Eleganţă – Claudia Danilevici (IXD) şi Edy Drilea (IXK); Miss şi Mister Popularitate – Miruna Cojocaru (IXD) şi Alexandru Luchian (IXC). Titlul de Miss Boboc a fost oferit Biancăi Babuc (IXC) iar Mister Boboc a fost desemnat Andrei Nuţescu (IXF). Felicitări tuturor!

Invitatul special, Argatu, a creat atmosferă, a energizat publicul şi a ridicat lumea la dans. Petrecerea a continuat până dimineaţă cu DJ Mercore, un nume foarte des invitat la Gura Humorului.

Undeva, la limita dintre real şi imaginar, într-o seară rece de noiembrie, seniori şi juniori ai colegiului humorean, animaţi şi organizaţi de inimosul profesor George Checheriţă, ne-au ajutat să explorăm o lume a poveştilor, a copilăriei eterne, a imaginaţiei. Alături de ei s-au aflat în permanenţă Primăria Gura Humorului, domnul primar Marius Ioan Ursăciuc, prezent la spectacol, sponsorul principal „Balance” prezent prin domnul Ionuţ Sturzu, toţi sponsorii care încurajează acest gen de activităţi şi susţin educaţia prin spectacol. Mulţumiri acestora şi echipei manageriale de la Colegiul „Alexandru cel Bun” prezentă în sală, mulţumiri publicului, profesorilor care ştiu că reuşita nu este posibilă fără pregătire serioasă, părinţilor care au trăit alături de copii bucuria evenimentului.

Prof. BRÎNDUŞA LUMINIŢA CÎMPAN,

Colegiul „Alexandru cel Bun”, Gura Humorului

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: