Cătălin Nechifor – un motiv în plus să nu voteze învestirea noului guvern:

Pentru zona Bucovinei, a Sucevei, din nou am luat ţeapă. Autobahn, nein !

Vicepreşedintele pe probleme de administraţie al Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, că nu are motive să voteze Guvernul Ludovic Orban mai ales că în programul de guvernare prezentat Suceava este ocolită.

„Am văzut programul de guvernare şi am rămas surprins că pentru zona Bucovinei, a Sucevei, din nou am luat ţeapă. Constat că Miticii sunt la fel, indiferent că sunt galbeni, sunt roşii, verzi, tot Mitici rămân. Cel puţin la partea de infrastructură suntem spre zero la Suceava”, a spus Nechifor.

El a arătat că din nefericire nu a fost trecută la finanţare Autostrada Nordului, Suceava-Satu Mare, pe care a propus-o ca semnatar al iniţiativei legislative, fiind şi lege adoptată în Parlament.

„Nu am văzut finanţarea drumului expres Siret-Suceava-Paşcani-Bacău-Buzău-Bucureşti. E trecut la proiect de rezervă. Stau şi mă întreb şi acum că ţin minte că săptămâna trecută cineva planta un platan la spital şi spunea că vor face autostradă, că vor veni cu investiţii, vor destupa judeţul Suceava, numai lapte şi miere”, a spus Nechifor.

El a amintit că liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a fost chiar la Siret, de unde porneşte drumul expres. „Nu mai porneşte niciun expres. E scris clar, negru pe alb”, a spus liderul Pro România.

Deputatul Cătălin Nechifor a arătat că dacă nu avea suficiente motive, acum are un motiv în plus să nu voteze această formulă de Guvern când va ajunge în Parlament.

Întrebat cum apreciază nominalizarea deputatului PNL Bogdan Gheorghiu pentru portofoliul Culturii în Guvernul Orban, el a apreciat că era mai bine dacă venea domnul Vasile Rîmbu în Guvern.

„Cu el am făcut investiţii serioase. Chiar îmi doream ca domnul Rîmbu să meargă ca ministru în Cabinet şi atunci aveam un motiv să votez”, a spus Nechifor care crede că această formulă guvernamentală ar putea fi învestită doar dacă vrea PSD.

El a arătat că guverne care vin cu foarte multă speranţă în spate şi cu oameni nepregătiţi au o şansă mare să demonstreze că nu sunt capabili şi că în scurt timp se va vedea acest lucru.

„Pentru Suceava e fix zero. Ca s-o dăm mai nemţeşte, ca să o legăm şi de domnul Klaus care a fost aici: Autobahn, nein. Ar fi trebuit să fie Autobahn neun (9), dar e nein”, a spus deputatul sucevean care a menţionat că pentru această autostradă este şi lege în Parlament.

Nechifor a mai arătat că PNL putea să treacă în programul de guvernare această autostradă pentru a oferi ceva speranţe sucevenilor deşi se ştie că nu se va face nici Autostrada Unirii, nici A 7 şi nici Autostrada Nordului.

El a explicat că dacă s-ar face Autostrada Nordului, care este aprobată prin lege, nu ar mai fi fost necesare proiectele de variante ocolitoare pentru municipiile Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc, care sunt incluse în programul de guvernare liberal pentru că dacă există autostradă nu mai ai de ce să faci aceste rute ocolitoare.

Nechifor a spus că, în schimb, centura Fălticeni, care nu ar beneficia de nicio autostradă, nu este inclusă în program deşi era aproape de a fi licitată lucrarea. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI