Conferinţa Internaţională IUFRO 2019, la Suceava

În perioada 16-20 septembrie, la Suceava a avut loc cea de-a XIII-a conferinţă internaţională a Grupului de lucru IUFRO (International Union of Forest Research Organizations), intitulată „Methodology of forest insect and disease survey in Central Europe”, cu titlul „Recent Changes in Forest Insects and Pathogens Significance”, informează Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Conferinţa este organizată, la fiecare 2 ani, de universităţi sau institute de cercetare din domeniul forestier din Europa şi, după 19 ani, conferinţa revine în România. Facultatea de Silvicultură din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava a avut onoarea de a fi organizatoarea acestei manifestări ştiinţifice importante, sub coordonarea Grupului de lucru IUFRO. La buna desfăşurare a conferinţei au contribuit Asociaţia „Societatea pentru Silvicultură şi Mediu Suceava”, alături de sponsorii evenimentului, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva şi compania Alpha-Scent (SUA).

Potrivit sursei citate, temele abordate în cadrul conferinţei s-au încadrat în sfera preocupărilor privind dăunătorii şi bolile care afectează pădurile din emisfera nordică şi s-au axat pe identificarea unor soluţii tehnice pentru controlul lor, cum ar fi: actualizarea informaţiilor privind distribuţia bolilor şi dăunătorilor forestieri; monitorizarea speciilor invazive de boli şi dăunători; propunerea unor soluţii pentru reducerea impactului acestora.

Conferinţa a reunit peste 80 de participanţi şi invitaţi, cercetători şi practicieni din domeniul protecţiei pădurilor din 19 ţări, care au împărtăşit rezultatele activităţii lor în acest domeniu, în cadrul celor 31 de prezentări.

Un moment important al conferinţei s-a desfăşurat în corpul E al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, unde au fost expuse 28 de postere dedicate temei centrale a ediţiei. Cu sprijinul Direcţiei Silvice Suceava, Ocolului Silvic Adâncata şi Ocolului Silvic Pojorâta, programul conferinţei a inclus şi excursii în rezervaţiile naturale Pădurea Zamostea Luncă şi Codrul Secular Giumalău, „o ocazie rară pentru participanţi de a cunoaşte şi admira frumuseţea naturii din judeţul nostru” precizează USV. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI