Ciclism

Pledoarie pentru mişcare

 Sâmbătă 21 septembrie, la Suceava, s-a desfăşurat „Parada cicliştilor”, o acţiune organizată de Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava, prof. Ioan Drăgoiu (cunoscut şi ca „Profu’ biciclistu’”) în colaborare cu Şcoala”„Ion Creangă”, prof. Daniel Ceobanu, în parteneriat cu Asociaţia judeţeană Sportul pentru toţi Suceava, prof. Mihai Androhovici şi sub patronajul International Sport and Culture Association (ISCA) din Danemarca.

Activitatea a marcat „Săptămăna europeană a mobilităţii” din cadrul proiectului „Open Streets Day” şi a atras participarea unui număr mare de elevi de diferite vârste, părinţi, cadre didactice de diferite discipline, în frunte cu cei din conducerea şcolii, care şi-au arătat disponibilitatea, dorinţa şi plăcerea pentru mişcare în condiţiile în care mulţi alţii preferă tableta, computerul şi reţelele de socializare în detrimentul mişcării în aer liber.

Scopul acţiunii „Activate Your City!” a fost, pe lângă cel recreativ, acela de a atrage cât mai multe persoane de orice vârstă la practicarea ciclismului, de a arăta că bicicleta este un mijloc alternativ, nepoluant şi economic de deplasare rapidă în traficul supraaglomerat. De asemenea s-a intenţionat atragerea atenţiei pietonilor de a nu se deplasa pe pistele rezervate bicicliştilor.

„Cei 3 «S» – stres, sedentarism, supraponderalitate – pot fi combătuţi prin ciclism, în condiţiile în care statisticile arată că rata obezităţii la noi în ţară este una dintre cele mai mari din Europa.

«Caravana» ciclistă a străbătut principalele artere rutiere ale municipiului Suceava, evident pe pistele rezervate bicicliştilor, fiind urmărită cu interes şi aplaudată de trecători, care sperăm să se alăture ideii de mişcare.

Toţi participanţii, aproximativ 75, au primit din partea ISCA tricouri, diplome şi dulciuri, încheind evenimentul bucuroşi că au bifat încă o activitate menită să le creeze o stare de bine, să le confirme calităţile fizice, psihice şi să arate că ciclismul poate fi practicat la orice vârstă” a declarat la final prof. Ioan Drăgoiu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: