În cel de-al doilea mandat al lui Gheorghe Flutur

Modernizări pe o treime din reţeaua de drumuri judeţene

>„Deşi Guvernul nu a fost deloc prietenos cu judeţul Suceava în alocarea de fonduri pentru drumuri, am reuşit să reabilităm cea mai mare parte a drumurilor judeţene afectate” subliniază şeful executivului judeţean, menţionând că „este nevoie de stabilitate legislativă, pentru a nu descuraja agenţii economici să se prezinte la licitaţii”

Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, a analizat, cu specialiştii Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri, stadiul la zi al lucrărilor care se fac pe drumurile judeţene. Şeful executivului judeţean apreciază că anul 2019 „a fost unul bun” din acest punct de vedere, pe durata căruia s-a reuşit modernizarea majorităţii drumurilor judeţene afectate, la altele lucrările urmând a se încheia în scurt timp. Flutur reliefează că este vorba, în total, de intervenţii la 37 de tronsoane de drumuri, mai exact pe 177 km de infrastructură de acest rang. Preşedintele CJ precizează că susţinerea financiară provine din trei categorii de surse de finanţare, fiind realizate obiective de investiţii şi executându-se lucrări de reparaţii asfaltice şi de întreţineri curente, inclusiv din bugetul judeţean, cât şi cu finanţare aferentă Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Astfel, covoare asfaltice s-au turnat pe 28 de tronsoane, însumând 115 km, printre acestea fiind enumerate cele din Panaci, Breaza, Stulpicani, Gălăneşti, Mălini, Straja şi Brodina. Prin lucrări de investiţii, au fost modernizate cinci drumuri judeţene, pe un total de 27,1 km, în localităţi precum Stulpicani, Gemenea, Slătioara, Pleşa şi Soloneţu Nou. Cu finanţare PNDL, în execuţie sunt patru drumuri judeţene, cu lungime totală de 35,4 km, respectiv cele din Boroaia, Slatina, Panaci – Glodu şi Vultureşti – Hârtop. Pe de altă parte, în aşteptare sunt – cu procedură de licitaţie în desfăşurare –, încă 127,4 km de drumuri, cum ar fi cele din Coşna şi Bilca. În ceea ce priveşte axa rutieră strategică Suceava – Iaşi, pe tronsonul Suceava – Ipoteşti – Bosanci – Udeşti – Liteni – Dolhasca, până la limita cu judeţul Iaşi, şi pe tronsonul Suceava – Moara – Frumoasa – Liteni/Moara – Zahareşti – Stroieşti – Costâna, până la Dărmăneşti, Consiliul Judeţean a aprobat, şi va suporta majorarea valorii investiţiei cu peste 70 milioane de lei. La o primă „strigare”, la licitaţie nu s-a prezentat vreo firmă, însă procedura a fost deja reluată. Şeful administraţiei judeţene evidenţiază că, de la începutul celui de-al doilea mandat de preşedinte al CJ, prin modernizări au trecut peste 350 km de drumuri judeţene, ceea ce înseamnă peste o treime din reţeaua judeţeană. Flutur şi-a exprimat speranţa că vor fi finalizaţi, fără întârzieri, şi cei 127 km care sunt în procedură licitaţie.

„Deşi Guvernul nu a fost deloc prietenos cu judeţul Suceava în alocarea de fonduri pentru drumuri, am reuşit să reabilităm cea mai mare parte a drumurilor judeţene afectate. Doresc şi sper ca, mai departe, lucrurile să nu se încâlcească în procedurile de licitaţie. Avem nevoie de o stabilitate legislativă pentru a nu descuraja agenţii economici să vină la licitaţii” a declarat Gheorghe Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: