Berchişeşti

Focul aprins pentru curăţarea unui teren de resturile vegetale i-a curmat viaţa

> Un alt foc deschis şi lăsat nesupravegheat a mistuit anexele unei gospodării situate pe raza satului Nicani

Sfârşit tragic pentru un bărbat în vârstă de 57 de ani. Corpul neînsufleţit al acestuia a fost găsit de pompierii suceveni chemaţi în ajutor pentru stingerea unui incendiu care a afectat o suprafaţă de aproximativ 500 mp de un teren cu vegetaţie uscată, de pe raza comunei Berchişeşti. La apel au răspuns salvatorii militari ai Gărzii de Intervenţie Gura Humorului. Când aceştia au ajuns la faţa locului, mai ardea vegetaţia uscată de pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp. Din păcate însă, în zonă, a fost identificat şi trupul neînsufleţit al unui bărbat care prezenta arsuri pe corp. Personalul medical al unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean a declarat decesul acestuia, iar poliţiştii au demarat cercetările pentru stabilirea cauzei şi împrejurărilor exacte în care bărbatul şi-a pierdut viaţa.

Şi pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Siret, împreună cu lucrătorii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă ale comunelor Zamostea şi Zvoriştea, au intervenit pe parcursul nopţii de luni spre marţi, cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Nicani. Potrivit declaraţiilor făcute de slt. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, „la sosirea echipajelor ardea acoperişul comun al anexelor gospodăreşti, cu pericol de propagare a flăcărilor la casa de locuit”. Până la stingerea lui, focul a transformat în scrum acoperişul şurii, al adăpostului de animale şi de la alte două anexe din lemn, pe o suprafaţă totală de aproximativ 200 mp, degradând pereţii construcţiilor şi învelitoarea acoperişului, din azbociment. Cercetările efectuate ulterior au stabilit că tot necazul a plecat din apropierea anexelor, cel mai probabil din cauza unui foc deschis în spaţii deschise. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: