Handbal masculin, Divizia A

CSU Suceava porneşte cu încredere în noul sezon competiţional, cu ideea promovării

> În prima etapă a Seriei A, CSU Suceava va juca mâine, de la ora 17.00, la Iaşi

Iubitorii handbalului sucevean trebuie să se obişnuiască din acest sezon competiţional cu o nouă reconstrucţie a echipei favorite, nu este prima, CSU având ca obiectiv revenirea în primul eşalon valoric. „Veteranii” au plecat spre zona vecină şi cei care au mai rămas, împreună cu ceva mai multe „inserţii” tinere, alcătuiesc echipa din prezent a formaţiei sucevene. Exceptându-l pe portarul Iulian Andrei, care este şi antrenor secund, toţi componenţii grupării sucevene au sub 25 de ani.

„Este o experienţă provocatoare şi sper să fie una pozitivă, mai ales că mie îmi plac provocările şi munca. Am pornit la un drum interesant şi mai scurt, zic eu, către Liga Naţională.

Avem un lot bun pentru Divizia A, cu acoperire bună pe posturi şi perspectivă. Am făcut o pregătire bună şi îndelungată şi sunt convins că, la primul meci de campionat, ai noştri vor sparge plasa porţii adverse. Nu ştim prea multe despre cei de la Iaşi, dar nu ne facem, în principiu, mari probleme. Cu jocul nostru din ultimele partide amicale putem face faţă oricărui adversar.

Nu va fi simplu în seria noastră pentru că vom avea ca adversari foştii noştri echipieri Ciubotariu, Adomnicăi, Şoldănescu, Lăzurcă, Lakovic şi toţi ceilalţi care vor evolua la FC Botoşani, dar trebuie să ne vedem de jocul nostru şi de stilul nostru şi atunci sunt convins că vom fi în poziţia de a ne bate pentru promovare”, a declarat antrenorul formaţiei CSU Suceava, Adrian Chiruţ.

Lotul echipei CSU Suceava are în prezent 20 de jucători, dar lista este deschisă. Antrenorul Adrian Chiruş se poate baza şi pe doi jucători ucraineni Kobzi şi Loik, handbalişti de perspectivă.

„Poate că ne lipseşte experienţa, dar elanul tinereţii şi capacitatea de colaborare pot compensa mult lucruri, cel puţin la nivelul doi al handbalului românesc. Nu va fi uşor, dar sunt convins că cei care sunt în lotul formaţiei noastre ştiu ce-i aşteaptă.

Vom avea partide dificile, sunt convins, chiar din cauza lipsei de experienţă, dar aşteptăm publicul sucevean alături de noi. Nu mai jucăm cu echipele de top, dar am mai fost jos şi ne-am ridicat pentru că merităm şi pentru că am fost printre primii din România care am jucat handbal pe «şpan». Am vrut să spun viteză pe pasare şi contraatac”, a mai completat antrenorul Adrian Chiruţ.

Înaintea primului joc oficial de campionat, cel de mâine, în care CSU Suceava va evolua pe terenul celor de la Poli Iaşi, de la ora 17.00, şi jucătorii suceveni Maxim Oancea şi Alexandru Popia au promis că vor fi pe „fază”. Primul, unul dintre cei care a rămas la CSU, dar care a jucat mai puţin, crede că este momentul să facă pasul spre marea performanţă împreună cu echipa suceveană, cel de-al doilea, un centru foarte interesant, este de părere că proiectul sucevean este viabil.

Aşadar, din Seria A a Diviziei A vor face parte CSU Suceava, CSM Botoşani, CSU Galaţi şi Politehnica Iaşi şi CSU Târgovişte, sezonul regulat urmând să se dispute în două tururi şi două retururi, toate echipele jucând în total doar câte 12 meciuri. Prin comparaţie, seria B cuprinde opt echipe, seria C şase echipe, iar seria D şapte echipe.

La finalul primei părţi a sezonului competiţional, formaţiile clasate pe primele două locuri în cele patru serii vor participa la turneul semifinal care se va desfăşura în două grupe: grupa 1 –loc 1 seria A, loc 1 seria C, loc 2 seria B, loc 2 seria D; grupa 2 – loc 1 seria B, loc 1 seria D, loc 2 seria A, loc 2 seria C. La sfârşitul acestei faze a competiţiei, formaţiile situate pe primele două poziţii în cele două grupe vor participa la turneul final, care va avea loc în a doua jumătate a lunii mai 2020. La sfârşitul turneului final, primele două clasate vor promova în Liga Naţională.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: