Aproape 6000 pachete cu ţigări de contrabandă au fost confiscate la frontiera suceveană

> Un grup de contrabandişti a reuşit să fugă de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră suceveni au descoperit şi confiscat aproape 6000 pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de aproximativ 65.000 lei.

Majoritatea pachetelor provin de la un grup de contrabandişti care, în ciuda focurilor de avertisment ale poliţiştilor de frontieră români, au reuşit să fugă.

Mai exact, luni, în jurul orei 18.35, un echipaj al Poliţiei de Frontieră a observat, pe direcţia localităţii Brodina, un grup de persoane care transporta de la frontiera de stat către interiorul ţării colete voluminoase. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch Seriţan, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză. Dar în momentul în care acestea au observat echipajul Poliţiei de Frontieră, au abandonat coletele şi au fugit. Pentru reţinerea persoanelor care nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, poliţiştii de frontieră au tras cinci focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit şi au fugit în localitatea Brodina. Imediat, poliţiştii de frontieră au informat autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu monitorizarea şi cercetarea zonei, fiind descoperite patru colete cu ţigări. Coletele au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 5490 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 64.233 lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Potrivit aceleiaşi surse, în noaptea de luni spre marţi, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat cetăţeanul ucrainean V.C., în vârstă de 59 de ani, conducând un autoturism marca Alfa Romeo, înmatriculat în Ucraina. În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei şi bagajelor. Astfel a fost descoperită ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale (produse de uz casnic şi cutii cu diverse produse), cantitatea de 440 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare totală de 672 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei. Totodată, împotriva cetăţeanului ucrainean s-a instituit măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: