Un lider liberal sucevean propune limitarea la două mandate pentru toate funcţiile publice

> El recunoaşte că generaţia tânără începe să-şi caute azimutul prin noile partide apărute din cauza conservatorismului partidelor mari

Vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene PNL Suceava, consilierul judeţean Vasile Tofan, a apreciat recent că este necesar ca numărul mandatelor pentru funcţiile publice să fie limitat la două, măcar pentru o perioadă.

„Pentru însănătoşirea climatului public ar trebui legiferat, măcar pentru o perioadă, să fie maxim două mandate, dacă vrem să însănătoşim şi spaţiul public şi climatul politic. Fac parte dintr-o generaţie care a încercat ceva. Cu reuşite mai mari sau mai mici. Degeaba le reproşăm celor tineri şi foarte tineri astăzi, fel de fel de neajunsuri, pentru că sunt rodul creaţiei noastre”, a spus Vasile Tofan.

El s-a întrebat ce credibilitate mai pot avea partidele mari faţă de generaţia tânără care a început să-şi caute azimutul printr-un nou partid apărut, sau o nouă asociere de partide apărută, făcând referire la USR sau la alianţa USR-PLUS.

„Asta din cauza conservatorismului celor două partide mari PSD şi PNL care nu au fost în stare să reuşească să capaciteze segmentul de tineri. Segmentul de tineri vrea ceva”, a spus Tofan.

El a subliniat că tinerii nu vor altceva, ci ei vor ceva pentru că nu s-a reuşit să li se ofere ceva din cauza conservatorismului.

Întrebat dacă USR poate constitui o problemă pentru PNL în ceea ce priveşte următoarele competiţii electorale, Vasile Tofan a răspuns că ar fi o greşeală pentru că PNL trebuie să aibă în vedere problemele ţării.

„Pentru PNL nu trebuie să fie o problemă USR, ci problemele pe care le are ţara. Dacă ajungem la concluzia că USR e problema, e total greşit. Nu aşa se pune problema. Trebuie recunoscut lucrul acesta. Conservatorismul, inerţia dusă, în unele cazuri până la inepţie, cumetriile, au dus la chestiuni de genul acesta”, a spus Vasile Tofan.

El a mai arătat că se impune ca în funcţii politice să fie promovate persoane care au dovedit în viaţa de toate zilele că sunt profesionişti.

„Nu poţi să vorbeşti în spaţiul public de un criteriu profesional, dacă oameni care în viaţa de toate zilele au fost nişte nimeni, când ajung sub spectrul politic au vrut să-şi construiască o aureolă. Aşa ceva nu se poate.(…) Ar trebui să vină oameni din tot spectrul social, dar cu un anumit statut. Nu să-şi dobândească statutul acesta după ce au ajuns în spectrul politic”, a spus Tofan.

El crede că este nevoie de schimbarea năravurilor, acesta fiind primul lucru care trebuie făcut.

„Cred că principala calitate a unei persoane care ajunge în spaţiul public este onestitatea. În primul rând, să nu pui mâna. E mare lucru să mai găseşti oameni din aceştia în ziua de astăzi”, a spus Vasile Tofan.

El a arătat că una dintre aceste persoane care are calităţile necesare este candidatul PNL la funcţia de primar al municipiului Fălticeni, Ionel Vasiliu, care a dovedit în viaţa de zi cu zi şi care a intrat de puţin timp în viaţa politică.

Vasile Tofan a mai declarat că la viitoarele alegeri se va confirma o nouă guvernare liberală a judeţului Suceava.

El crede că această guvernare locală va fi ultima a actualei generaţii şi crede că va trebui ca o nouă generaţie să fie pregătită să preia conducerea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: