Primăria Sucevei răsplăteşte cu 88.000 de lei performanţele a 96 de elevi şi de profesori îndrumători

> „Este necesară stimularea elevilor cu merite deosebite la învăţătură şi rezultate remarcabile la faza naţională a olimpiadelor şcolare” arată primarul Ion Lungu

Primăria şi Consiliul Local ale municipiului Suceava vor premia elevii cu rezultate deosebite la învăţătură şi la faza naţională a olimpiadelor şcolare, precum şi pe profesorii îndrumători ai acestora din unităţile de învăţământ preuniversitar. Aceasta, în conformitate cu un proiect de hotărâre pe care deliberativul local îl va analiza în şedinţa ordinară a lunii septembrie. „Acţionând, în continuare, pe linia implicării în domeniul educaţiei şi, implicit, în procesul de formare a unei resurse umane de calitate la nivel local, este necesară stimularea elevilor cu merite deosebite la învăţătură şi rezultate remarcabile la faza naţională a olimpiadelor şcolare” arată primarul Ion Lungu în expunerea de motive la propunerea legislativă. Astfel, pentru rezultatele deosebite la învăţătură, din bugetul local se va disponibiliza suma de 22.000 de lei, bani care vor ajunge la 66 de elevi merituoşi. Pentru elevii şi profesorii coordonatori care au obţinut locurile I, II şi III la faza naţională a olimpiadelor şcolare se va aloca un total de 60.000 de lei, în cauză fiind 30 de premiaţi. Regulamentul aprobat în luna iunie de Consiliul Local prevede că în anul în curs urmează a fi premiate performanţele din anul şcolar trecut, pentru rezultatele superioare la învăţătură, elevii clasaţi pe locul I la nivelul unei unităţi de învăţământ primind câte 500 de lei, cei de pe locul al II-lea câte 300 de lei, iar cei de pe poziţia a III-a câte 200 de lei fiecare. Pentru faza naţională a olimpiadelor şcolare, concursurile şi competiţiile naţionale, recompensaţii cu medalii de aur se vor bucura, din bugetul local, de câte un premiu în valoare de 3.000 de lei. Competitorii care au luat medalii de argint vor fi premiaţi de autorităţile locale cu câte 2.500 de lei, iar cei care au obţinut medalii de bronz vor primi câte 2.000 de lei. În cazul echipelor de 1-5 sportivi, echipa, per ansamblu, va lua premiul corespunzător medaliei obţinute. În cazul echipei cu 6 până la 10 sportivi, valoarea premiului corespunzător medaliei se dublează, în timp ce echipele cu mai mulţi de 10 membri vor beneficia de valoarea nominală triplată a premiului. La propunerea consilierului local Daniel Prorociuc (PNL), premiaţi vor inclusiv profesorii care i-au pregătit pe elevii performanţi, cât şi antrenorii sportivilor în cauză.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: