Transporturi ilegale de material lemnos confiscate de poliţişti

La finele săptămânii trecute, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a oprit pentru control pe DN 2H din comuna Putna, autoutilitara condusă de un localnic în vârstă de 30 de ani, care transporta material lemnos. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine documente legale de provenienţă şi transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că acesta transporta ilegal cantitatea de 2,77 mc lemn de foc din specia fag. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea legislaţiei în vigoare iar lemnul a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

Tot la finele săptămânii trecute, o patrulă din cadrul Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama a oprit pentru control pe DJ 176, din comuna Frumosu, o autoutilitară la volanul căreia se afla un bărbat în vârstă de 33 de ani, din comuna Pojorâta. Şi el transporta material lemnos dar, cu ocazia controlului documentelor de însoţire prezentate de conducătorul auto, oamenii legii au constatat neconcordanţe astfel că s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici. Ei au stabilit în urma inventarierii că în camion se transporta în plus cantitatea de 2,80 mc lemn rotund de esenţă răşinoase. Societatea comercială care a achiziţionat materialul lemnos şi a efectuat transportul a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 6.000 lei iar lemnul suplimentar a fost confiscat şi predat în custodie personalului silvic.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: