Bani europeni pentru prima împădurire

> Beneficiarii pot accesa finanţare de 100% din totalul costurilor eligibile > Din judeţul Suceava a fost depusă o singură cerere, de circa 47.998 de euro, aferentă celei de  a doua sesiuni

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Suceava îi informează pe potenţialii beneficiari că a fost aprobat Ghidul solicitantului pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, aferentă Submăsurii 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite”. Acesta este parte a Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, aferentă Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, aflându-se la sesiunea a IV-a din 2019. Conform APIA, scopul ajutorului îl reprezintă acordarea unui sprijin financiar deţinătorilor publici şi privaţi de terenuri agricole şi neagricole, cât şi formelor asociative ale acestora, în vederea împăduririi şi creării de suprafeţe împădurite. În cauză sunt trupurile de pădure de pe terenuri agricole şi neagricole, precum şi perdele forestiere de protecţie pe terenurile agricole şi neagricole.  Beneficiarii schemei pot fi deţinătorii publici şi privaţi de teren agricol şi neagricol şi formele asociative ale acestora.

Astfel, în categoria deţinătorilor publici intră comunele, oraşele şi municipiile, alte persoane juridice de drept public, precum şi formele asociative ale acestora. Deţinătorii privaţi pot fi persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale, întreprinderile familiale, societăţile comerciale, asociaţiile şi fundaţiile, alte persoane juridice de drept privat, precum şi formele asociative ale acestora.

Potrivit APIA Suceava, suprafaţa terenului propus pentru împădurire, în cazul realizării de perdele forestiere de protecţie, trebuie să fie de cel puţin 0,5 ha, iar suprafaţa compactă minimă împădurită de cel puţin 0,1 ha. Suprafaţa terenului de împădurit, în cazul realizării de trupuri de pădure, poate fi de minim 1 ha, iar suprafaţa compactă minimă împădurită de cel puţin 0,5 ha. Intensitatea sprijinului public nerambursabil este de 100% din totalul costurilor eligibile. În anul 2017, din judeţul Suceava a fost depusă o singură cerere, aferentă celei de  a doua sesiuni. Valoarea publică estimată a acesteia era de circa 47.998 de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: