Cu ocazia Zilei Pompierilor din România

Porţi deschise la ISU Suceava

Vineri va fi zi de sărbătoare în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava. Şi asta pentru că, de 171 de ani, pe data de 13 septembrie, se perpetuează amintirea eroismului dovedit pe câmpul de luptă de pompierii aflaţi sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu, în Bătălia din Dealul Spirii. Acum, ca şi atunci, pompierii sunt însufleţiţi de aceleaşi idealuri şi valori şi poartă mai departe crezul lor, prin profesionalismul şi abnegaţia cu care îşi îndeplinesc misiunile. Pompierii reprezintă în zilele noastre speranţa de salvare pentru cei aflaţi în pericol, dar au un rol important în menţinerea siguranţei publice, în buna gestionare a situaţiilor de urgenţă, de asemenea în protejarea mediului înconjurător.

În zi de sărbătoare, începând cu ora 9, sediile subunităţilor de intervenţie din judeţ îşi vor deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de salvator şi să cunoască aspecte legate de activităţile, rolul şi principalele atribuţii ale structurilor de intervenţie. Participanţii vor avea ocazia să vizualizeze tehnica utilizată de pompierii salvatori în misiunile operative şi, totodată, să cunoască măsurile şi modul de comportare pe care trebuie să le adopte în cazul producerii diverselor situaţii de urgenţă.

Tot vineri, de la ora 11, va avea loc un ceremonial religios la statuia „Pompierul”, din faţa Bisericii Militare din Suceava, iar, la final, detaşamentul de onoare va defila prin faţa participanţilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: