Vasile Tofan, consilier judeţean PNL, preşedintele ATOP Suceava

Mediocritatea din spaţiul public românesc a atins un grad alarmant

Mediocritatea şi exodul a peste 4 milioane de români sunt principalele probleme care trebuie să îngrijoreze societatea actuală, consideră consilierul judeţean liberal Vasile Tofan, preşedintele Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Suceava.

„Spaţiul public românesc, absolut în toate compartimentele, ca să spun aşa, a atins un grad de mediocritate care e mai mult decât alarmant” a spus Vasile Tofan în cadrul „Interviurilor News Bucovina”.

El crede că două lucruri trebuie să îngrijoreze efectiv întreaga societate: gradul de mediocritate care a ajuns în spaţiul public şi cea mai mare dramă pe care o trăieşte ţara, faptul că 4 milioane de români au plecat de acasă.

„Chestiunea asta nu poate fi rezolvată nici prin decret prezidenţial şi nici printr-o lege organică dată de Parlament” a spus Tofan.

El a arătat că a devenit o modă, un curent, dincolo de necesitate, de nevoie, ca românii să plece în afara ţării, chiar dacă şi-ar putea găsi viitorul, într-un fel, sau altul şi aici, acasă.

„E modă. E curent. Nu numai cei care termină acum liceul, o facultate, un institut de învăţământ superior. Termină clasa a VIII-a şi e cu gândul la plecare” a spus Vasile Tofan.

El a arătat că situaţia este foarte gravă şi că trebuie ca răspunsul să vină atât din societate, cât şi de la clasa politică.

„Trebuie să ne întrebăm toţi, trebuie să ne întrebăm unul pe altul. Recâştigarea încrederii într-un sistem nu se poate face printr-un act legislativ” a spus Tofan.

El a mai declarat că e greu de recâştigat încrederea în stat, în condiţiile în care mediocritatea la nivel public este deja la un nivel periculos.

„Nivelul de mediocritate din societatea românească nu poate genera nici bine, nici prea bine, nici mulţumire. Nu are cum” a spus Vasile Tofan.

El consideră că este nevoie de un acord politic minimal pentru prioritizarea lucrurilor în ţară, pentru că ţara are acum cea mai mare datorie publică, s-a împrumutat şi nici nu a realizat nici investiţii majore în infrastructură, nici nu a oferit, aşa cum se spune, pensii şi salarii pe măsura împrumuturilor făcute şi că se impune imprimarea unei direcţii în care să se încreadă cât mai mulţi.

Potrivit datelor autorităţilor sucevene, peste 150.000 de suceveni sunt plecaţi la muncă în străinătate. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: