Sf. Liturghie arhierească la Mănăstirea Cămârzani

Ziua de 8 septembrie a.c. a fost un prilej de înălţare duhovnicească şi pentru măicuţele din Mănăstirea Cămârzani, care l-au avut în mijlocul lor pe ÎPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Sf. Liturghie, săvârşită în sobor arhieresc în altarul de vară al mănăstirii, a reunit un număr mare de credincioşi din comună precum şi închinători din ţară pentru care Mănăstirea Cămârzani e locul de suflet.

Strana a dat răspunsurile liturgice şi a împodobit frumuseţea sărbătorii prin corul măicuţelor.

La finalul litughiei, ÎPS Părinte împreună cu soborul de preoţi au slujit un parastas în memoria PS Gherasim Putneanul, ctitorul mănăstirii.

Agapa creştină, oferită tuturor închinătorilor care au participat la Sfânta Liturghie, a finalizat ziua de sărbătoare a hramului la Mănăstirea Cămârzani.

Mănăstirea Cămârzani este situată în comuna Vadu Moldovei, la 7 km de Fălticeni.

Ea îşi are începutul în 1863, într-o biserică de mir, avându-l ca ocrotitor pe Sf. M. Mucenic Gheorghe; bisericuţa a fost construită în incinta conacului propriu de boierul Emanoil Morţun.

Şi astăzi, biserica veche, restaurată şi renovată, are ca hram aceeaşi sărbătoare, închinată Sf. M. Mucenic Gheorghe.

În 1992, ca urmare a strădaniilor PS Gherasim Putneanul, fosta bisericuţă, devenită ulterior schit, rămâne ca mănăstire de maici.

În anul 2000 începe construcţia bisericii noi, din cărămidă, în stil tradiţional moldovenesc, care va primi drept zi de prăznuire sărbătoarea „Naşterea Maicii Domnului”.

Ca realizare şi arhitectură, aşezământul monahal este impresionant, cuprinzând biserica mare, clopotniţa, lumânărarul, două paraclise, stăreţia, corpul de chilii, casa pentru pelerini, muzeul, precum şi o serie de ateliere in care măicuţele îmbină rugăciunea cu munca. (C.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: