Primul ministru Viorica Dăncilă:

Pensiile majorate vor fi plătite până pe 15 septembrie

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, ieri, că toate pensiile majorate cu 15% vor fi plătite până pe 15 septembrie, chiar dacă preşedintele Klaus Iohannis „vrea să sacrifice şi să blocheze constant România”. Şeful Executivului a adăugat că are situaţia sub control.

„În debutul şedinţei de Guvern de astăzi vreau să subliniez un lucru esenţial. Ca prim-ministru voi face tot ce îmi stă în putinţă şi în atribuţii pentru a asigura buna funcţionare a instituţiilor statului şi a ţării. Vreau să fie clar că am această situaţie sub control şi niciun român nu trebuie să îşi facă griji. Pensionarii au început deja să primească pensiile pentru luna septembrie majorate cu 15%, aşa cum ne-am angajat. Toate pensiile vor fi plătite până pe 15 septembrie. Aşadar, pensionarii îşi primesc drepturile chiar dacă preşedintele vrea să sacrifice şi să blocheze constant România” a afirmat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de guvern.

Pe 1 septembrie, ministrul Muncii, Marius Budăi, anunţa pentru Mediafax că vor fi majorate 5 milioane de pensii prin creşterea punctului de pensie la 1.265 de lei.

Potrivit lui Marius Budăi, procentual, majorarea va fi de 15% „în mână”. „Dacă ne referim la procente, este vorba de aproximativ 15% pentru toţi pensionarii. Această majorare este stabilită prin Ordonanţa 114 şi noua lege a pensiilor” spune Budăi.

Ministrul dă asigurări că există bani la buget pentru această creştere.

Ministrul a precizat şi care va fi următoare majorare, conform legii: „Următoarea majorare va fi anului viitor, pentru creşterea punctului de pensie de la valoarea de 1.265 la 1.775 de lei, de la 1 septembrie 2020”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: