Odată cu debutul noului an şcolar

Activităţi în cadrul campaniei „10 pentru Siguranţă”

În perioada 7 – 20 septembrie, la nivelul judeţului Suceava se va desfăşura campania de informare şi prevenire intitulată „10 pentru Siguranţă”. Aceasta se derulează în cadrul unei colaborări între instituţiile cu competenţă în domeniu precum Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, Inspectoratul de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, Agenţia Naţională Antidrog, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane şi Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava. Campania beneficiază şi de sprijinul Instituţiei Prefectului şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava.

Prima acţiune din cadrul campaniei a avut loc pe parcursul zilei de sâmbătă, când poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava şi lucrători din cadrul celorlalte structuri ale MAI au desfăşurat activităţi de informare şi prevenire în zona centrală a municipiului Suceava, şi în zona hipermerketurilor şi în zone rurale din proximitatea municipiului reşedinţă de judeţ. În cadrul ei, „conform domeniului de competenţă, fiecare lucrător MAI le-a explicat copiilor, părinţilor şi bunicilor ce înseamnă să adopţi un comportament preventiv care să te ferească de riscuri. Violenţa în mediul şcolar, consumul de alcool şi drog, traficul de persoane, fenomenul de bullying, securitatea împotriva incendiilor, siguranţa rutieră au fost doar câteva dintre subiectele abordate şi discutate cu tineri şi adulţi”, ne-a informat comisar-şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava. În paralel, au fost distribuite peste 300 de orare şcolare cu mesaje preventive, ghiduri, alte materiale de informare. Campania are ca scop creşterea gradului de informare a elevilor, părinţilor şi profesorilor în legătură cu riscurile infracţionalităţii din unităţile de învăţământ şi zonele adiacente acestora. Până pe 20 septembrie, astfel de acţiuni de informare şi prevenire vor fi concentrate în unităţile de învăţământ selecţionate (54 de şcoli din mediul rural şi urban).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: