Bugetul CAS Suceava a fost suplimentat cu 21,7 milioane lei

> Banii au fost alocaţi pentru mai multe categorii de medicamente şi diferite tipuri de servicii medicale

Bugetul alocat iniţial pentru anul 2019 pentru servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale, a fost suplimentat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), ca urmare a rectificării bugetare, cu suma de 21,7 milioane lei, a anunţat Claudiu Cobuz, preşedintele-director general al instituţiei.

Astfel, la această dată bugetul pentru acest an depăşeşte 505 milioane lei.

Potrivit sursei citate, sume suplimentare au fost alocate pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală, medicamente utilizate în programele naţionale de sănătate, dispozitive medicale, medicina de familie, servicii medicale spitaliceşti, îngrijiri medicale la domiciliu, transport sanitar neasistat, servicii medicale de recuperare şi paraclinice.

Bugetul alocat serviciilor medicale spitaliceşti pentru anul 2019 este în valoare de 183,9 milioane lei. La acesta se adaugă şi sumele alocate spitalelor pentru plata creşterilor salariale ale personalului încadrat în unităţi sanitare publice, în valoare de 156,3 milioane lei, sumă care va mai fi suplimentată în funcţie de necesarul unităţilor sanitare, se arată în comunicatul CAS Suceava.

Suplimentarea bugetului Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, aprobata de CNAS, permite derularea în bune condiţii a contractelor încheiate cu furnizorii pentru serviciile medicale acordate asiguraţilor din judeţul Suceava, precizează sursa citată. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: