Suceveanca Lăcrămioara Perijoc a devenit campioană europeană

Pugilista suceveană Lăcrămioara Perijoc a cucerit medalia de aur la cat. 54 kg, sâmbătă, la Campionatele Europene de box feminin de la Alcobendas – Madrid (Spania). Perijoc a învins-o în finală, la puncte (3-2), pe sportiva rusă Karina Tazabekova.

Sportiva a fost descoperită de antrenorul sucevean Doru Iftime în 2010, pe când era elevă la Liceul de Informatică din Suceava. Tehnicianul sucevean a intuit potenţialul Lăcrămioarei şi s-a „luptat” efectiv pentru ca ea să arate ce poate. Din păcate, regretatul antrenor sucevean nu a mai apucat să-şi vadă sportiva ascultând imnul naţional de pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, el suind la cer în 2012. Lăcrămioara Perijoc a continuat să se antreneze pentru a-şi atinge visul şi a reuşit în acest an să devină campioană europeană.

România a participat cu şapte pugiliste la europenele din Spania, dar a obţinut o singură medalie.

La ediţia de anul trecut a europenelor feminine, desfăşurată la Sofia, România a cucerit o medalie de bronz prin Steluţa Duţă (cat. 48 kg).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: