Flutur, încrezător că se vor deschide curse spre Madrid cu sprijinul sucevenilor din diaspora, pe acelaşi model cu Londra sau Italia

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a apreciat că diaspora suceveană este foarte importantă şi că aceasta s-a unit atunci când s-a impus realizarea unui obiectiv cum ar fi deschiderea de curse aeriene din Suceava spre diferite destinaţii europene.

Flutur a comentat, vineri, slaba participare a diasporei la întâlnirea organizată la Suceava de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, apreciind că, probabil, nu a existat o promovare suficientă a evenimentului, arătând că la întâlnirile organizate de Consiliul Judeţean Suceava au fost prezenţi membri ai diasporei interesaţi de subiectele aflate în discuţie.

Preşedintele CJ Suceava a arătat că autorităţile judeţene sucevene au încercat să ţină mereu deschise căi de comunicare cu cei din diaspora.

„Măcar pentru a deschide curse de avion le-am spus: uniţi-vă pentru Londra, uniţi-vă pentru Italia, uniţi-vă pentru Madrid. Încă Madridul nu produce, dar poate va produce. Uniţi în jurul unui obiectiv. Vreţi curse? Haideţi să o facem şi pe asta!”, a spus Gheorghe Flutur, lăsând să se înţeleagă că destinaţia Madrid ar putea fi următoarea pentru care se va deschide o cursă directă.

El a cerut însă ca cei care au pârghii, au responsabilităţi şi să se implice în problematica diasporei.

„Nu că arăt cu degetul spre Guvern”, a spus Flutur, care a adăugat că ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, a fost prezentă la o acţiune organizată de CJ Suceava la Viena, în schimb, la întâlnirea cu diaspora de la Suceava a fost prezent un subsecretar de stat.

Preşedintele Flutur şi-a exprimat îngrijorarea că diaspora nu este suficient informată despre votul în străinătate în condiţiile în care doar 28.000 de români s-au înscris pe platforma realizată de AEP.

El crede că vor trebui făcute acţiuni imediate în localităţile sucevene pentru ca rudele celor aflaţi la muncă în străinătate să le transmită acestora modul în care se pot înregistra pentru a vota.

Preşedintele CJ Suceava a arătat că peste 150.000 de suceveni sunt plecaţi la muncă în străinătate, dar că, oficial, nu sunt înregistraţi ca plecaţi nici 10 la sută dintre aceştia.

Flutur crede că este nevoie de o mai bună informare a diasporei privind drepturile pe care le are şi că atunci şi implicarea acesteia va fi mai consistentă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: