La USV va avea loc, în premieră, o conferinţă medicală internaţională în cooperare cu Universitatea de Medicină din Cernăuţi

În premieră, la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava se va organiza o Conferinţă Medicală Româno-Ucraineană, intitulată „Aerul nu are frontiere. Plămânii sănătoşi sunt cheia prosperităţii naţiunii”.

Evenimentul va avea loc pe 20 septembrie 2019, în Aula corp E a universităţii sucevene.

Manifestarea face parte din programul de lucrări dedicate educaţiei medicale continue în Pneumologie, fiind organizată sub egida Societăţii Române de Pneumologie (SRP) şi a Colegiului Medicilor Suceava, în parteneriat cu Departamentul de Sănătate şi Dezvoltare Umană al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava şi Universitatea de Medicină din Cernăuţi.

Conferinţa îşi propune să aducă în atenţia specialiştilor din cele două ţări seria prezentărilor de caz şi a temelor de actualitate privind diagnosticul şi tratamentul afecţiunilor pulmonare şi al maladiilor conexe, pentru a răspunde cerinţelor actuale privind asigurarea şi îmbunătăţirea permanentă a calităţii actului medical.

De asemenea, pe 21 septembrie, tot la USV, se va ţine Cursul EPACTT (European Accredited Curriculum on Tobacco Treatment).

Cursul este organizat sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, a Societăţii Române de Pneumologie (SRP), a Colegiului Medicilor Suceava şi a Reţelei europene pentru prevenirea fumatului şi tutunului (ENSP, Bruxelles).

După finalizarea cu succes a celor opt module ale cursului, participanţii vor primi un certificat de absolvire. Materialele de curs cuprind toate domeniile de tratare a dependenţei de tutun, programul oferind profesioniştilor din domeniul sănătăţii cele mai noi practici bazate pe dovezi care pot fi utile în consilierea şi tratamentul renunţării la fumat.

Participarea la ambele evenimente va fi certificată şi creditată E.M.C. din partea Colegiului Medicilor din România.

Plata taxei de participare la Conferinţă (50 lei) şi Curs (150 lei) poate fi efectuată în contul Societăţii Române de Pneumologie sau la secretariatul evenimentului. Participanţii care doresc să ia parte la ambele evenimente vor achita o taxa unică de 150 Ron.

Informaţii suplimentare se pot obţine accesând www.srp.ro, iar pentru înscrieri vă aşteptăm cu mesaje la adresa contact@herman-medical.ro sau la numărul de telefon 0731 333 220. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: