Te Deum la Catedrala arhiepiscopală

ÎPS Arhiepiscop Pimen, la împlinirea a 90 de ani

Patru ierarhi au slujit duminică Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou din Suceava, cu prilejul împlinirii vârstei de 90 de ani de către Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Alături de Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor s-au aflat Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, şi Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. Au participat, de asemenea, preoţi consilieri şi inspectori ai Centrului Eparhial Suceava, părinţi protopopi, stareţi şi stareţe, precum şi un număr mare de credincioşi din zonă.

Duminică, 25 august 2018, Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a împlinit 90 de ani. Cu acest prilej, arhipăstorul nonagenar a slujit Sfânta Liturghie, pe o scenă special amenajată în curtea Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor şi cu Preasfinţitul Părinte Damaschin, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, alături de un impresionant sobor de preoţi şi diaconi.

Au fost prezenţi la momentul aniversar părinţi stareţi şi stareţe din întreaga eparhie, oficialităţi locale şi judeţene, precum şi Victor Opaschi, ministru secretar de stat la Secretariatul de Stat pentru Culte. Răspunsurile la strană au fost date de corul Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou.

Cuvântul de învăţătură din cadrul slujbei a fost rostit de către Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, care a vorbit despre sensul adevărat al credinţei.

După Sfânta Liturghie a fost săvârşită slujba de Te Deum, la finalul căreia Părintele Episcop vicar Damaschin Dorneanul a dat citire mesajului transmis Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen de Părintele Patriarh Daniel, cu prilejul împlinirii a 90 de ani. Mesajul a fost intitulat „Un ierarh evlavios şi harnic – Arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor la 90 de ani de viaţă”.

Prezent la eveniment, Victor Opanschi, ministru secretar de stat în cadrul Secretariarului de Stat pentru Culte, a rostit un discurs despre calităţile deosebite de om şi de slujitor al Bisericii ale Părintelui Arhiepiscop Pimen. Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Teodosie a evidenţiat apoi ataşamentul faţă de zona Sucevei al Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen, precum şi faţă de enoriaşii pe care i-a slujit. La finalul slujbei a ajuns la momentul aniversar şi Înaltpreasfinţitul Părinte Meletie, Mitropolitul Cernăuţilor şi Bucovinei, care a rostit şi o alocuţiune. (…)

TUDOREL RUSU, CONSTANTIN agafiţei

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: