Mii de suceveni au urmărit impresionanta paradă cu făclii ce a deschis Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”

Cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” a debutat, joi seara, în municipiul Suceava, cu „Parada cu făclii”, dar şi cu un concert Bucovina în Cetatea de Scaun.

Mii de suceveni au ieşi joi seara pe străzile oraşului pentru a urmări impresionantul spectacol de stradă al participanţilor la Festivalul Medieval.

La ediţia din acest an a Festivalului de Artă Medievală, ce s-a desfăşurat până duminică, au participat circa 500 de cavaleri, domniţe, păpuşari din ţară şi din Serbia, Ungaria, Turcia, Ucraina, Slovacia şi Republica Moldova, cu dansuri, spectacole cu foc şi lasere, cai, pantomimă, şcoli de lupte, comedia dell’arte, teatru şi concursuri pentru copii, muzică medievală, tir cu arcul, păsări de vânătoare, ateliere de gastronomie medievală, de artă textilă, fierărie, pielărie, dulgherie, caligrafie, ateliere de magie, animaţii medievale (painting facial), baloane de săpun uriaşe.

Deschiderea oficială a Festivalului Medieval a avut loc vineri după-amiază. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: