Handbal masculin

CSU Suceava a disputat două partide de pregătire în compania unor echipe din Liga Naţională

Aflată în perioada de pregătire precompetiţională, echipa de handbal a Clubului Sportiv Universitar din Suceava a continuat în weekendul trecut seria meciurilor test. Echipa antrenată de Adrian Chiruţ, Ioan Tcaciuc şi Iulian Andrei s-a deplasat la Făgăraş, acolo unde a disputat două partide de pregătire în compania a două echipe din Liga Naţională.

În prima zi, sucevenii, cu un lot total schimbat faţă de sezonul trecut, ce are o medie de vârstă foarte scăzută, a întâlnit echipa gazdă, CSM Făgăraş, partidă în care s-au impus ardelenii cu scorul de 29–18. În celălalt meci al zilei, Minaur Baia Mare a trecut la un gol, 27–26, de CSM Reşiţa. În cea de-a doua zi, CSU Suceava a jucat în compania celor de la CSM Reşiţa, meci câştigat de adversari cu 35-28, în timp ce Minaur Baia Mare a trecut cu 29–25 de CSM Făgăraş.

„A fost un turneu foarte util pentru noi, în care tinerii noştri jucători au avut ocazia să vadă din teren echipe din Liga Naţională. Avem copii cu calităţi, dar mai avem mult de muncă pentru a forma o echipă cu care să ne luptăm pentru promovare, însă avem timp să realizăm acest lucru până la turneul semifinal. Important este c-am rulat tot lotul de jucători şi am avut ocazia să văd cam la ce nivel se află fiecare handbalist din lot. Individual s-au remarcat câţiva dintre ei, dar noi ne dorim un joc de echipă. În continuare, suntem în discuţii şi cu alţi jucători şi lista rămâne deschisă până la încheierea perioadei de transferuri, la începutul returului”, a explicat antrenorul Adrian Chiruţ.

Miercuri, 21 august, CSU Suceava se va afla la Sighişoara, unde va juca un nou meci test cu echipa gazdă, joi va evolua în compania echipei din Oradea, iar vineri cu Craiova. Săptămâna viitoare, sucevenii vor participa la un nou turneu de pregătire la Odorhei, iar pe 22 septembrie vor începe sezonul în Divizia A.

Federaţia Română de Handbal a stabilit componenţa seriilor, sistemul competiţional şi programul meciurilor din viitorul sezon al Diviziei A. CSU Suceava va evolua în Seria A, alături de alte patru echipe şi va debuta în noua ediţie de campionat pe 22 septembrie, cu un meci pe terenul vecinilor de la CSM Botoşani. Meciurile din sezonul regular vor avea loc în zilele de duminică, între orele 10.00 şi 18.00, precum şi-n cursul săptămânii, joi, între orele 16.30 şi 19.00. Cu acordul ambelor echipe şi aprobarea FRH, un joc se poate desfăşura şi la alte ore decât cele menţionate mai sus.

În prima fază se vor juca două tururi şi două tururi, după care primele două clasate din cele patru serii se vor califica la turneul semifinal. Dacă o echipă fără drept de promovare, cum e cazul celor de la CSM II Bacău, se va situa pe unul dintre primele trei locuri în Seria A, se va reface clasamentul fără rezultatele echipei în cauză, a anunţat Federaţia Romana de Handbal.

Programul echipei sucevene în 2019:

Etapa I (22 septembrie):

CSM Botoşani – CSU Suceava

Etapa a II-a (29 septembrie):

CSU Suceava – CSU Galaţi

Etapa a III-a (6 octombrie):

Politehnica Iaşi – CSU Suceava

Etapa a IV-a (13 octombrie):

CSU Suceava va sta.

Etapa a V-a (20 octombrie):

CSU Suceava – CSM II Bacău

Etapa a VI-a (10 noiembrie)

CSU Suceava – CSM Botoşani

Etapa a VII-a (17 noiembrie):

CSU Galaţi – CSU Suceava

Etapa a VIII-a (24 noiembrie):

CSU Suceava – Politehnica Iaşi

Etapa a IX-a (30 noiembrie):

CSU Suceava va sta.

Etapa a X-a (8 decembrie):

CSM II Bacău – CSU Suceava

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: