Gheorghe Flutur a discutat cu ambasadorul Chinei despre cooperarea în diverse domenii

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Flutur a primit ieri, la Palatul Administrativ, vizita Excelenţei Sale doamna Jiang Yu, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în România, care efectuează o vizită oficială în judeţul Suceava.

La debutul întâlnirii, preşedintele CJ Gheorghe Flutur a prezentat potenţialul turistic şi investiţional al judeţului Suceava, iar în cadrul discuţiilor au fost formulate o serie de propuneri concrete care să contribuie la dezvoltarea relaţiilor dintre judeţul Suceava şi regiuni din China, pe mai multe domenii de interes, între care turism, agricultură şi educaţie.

În ceea ce priveşte agricultura, se are în vedere ca producători din judeţul Suceava să exporte produse bio în China, cum ar fi produse alimentare din lapte şi din fructe de pădure, miere de albine.

Un domeniu deosebit de interesant pentru delegaţia chineză a fost turismul, fiind exprimată dorinţa privind creşterea semnificativă a numărului de turişti care să viziteze Bucovina şi judeţul Suceava.

În acest sens se are în vedere punerea în valoare a oportunităţii pe care o reprezintă existenţa aeroportului sucevean.

Astfel, pe modelul folosit de China pentru a promova Croaţia ca destinaţie turistică, judeţul Suceava va fi vizitat de o delegaţie cu responsabili în turism, de la agenţii de turism şi din presă, urmând să fie realizat şi un film de promovare pentru atragerea turiştilor chinezi.

După ce a fost subliniată importanţa monumentelor UNESCO în dezvoltarea turismului în Bucovina, discuţia s-a axat pe turismul montan şi de agrement, cu aprecieri privind peisajele şi pârtiile de schi din judeţ.

În acest context, preşedintele CJ Gheorghe Flutur a fost invitat să participe în luna septembrie, în China, la Conferinţa Alianţei Internaţionale a Turismului Montan.

De asemenea, urmează ca în fiecare an un student sucevean să beneficieze de o bursă pentru a studia în China în domeniul turismului. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: