Proiectul „Masă caldă în şcoli” din Programul de Guvernare al PSD, considerat „utopic” de şeful interimar al ISJ Suceava

> În judeţul nostru, singura şcoală inclusă în program este cea din Moldova Suliţa

Noul inspector şcolar general al judeţului Suceava, Gabriela Mihai, a declarat, ieri, că este „utopic” proiectul „Masă caldă în şcoli” prevăzut în Programul de Guvernare al PSD şi consideră că trebuie să se menţină programul actual „Laptele şi cornul”, deşi şi aici are nemulţumiri legate de birocraţie şi de calitatea produselor.

„Deşi am o grămadă de critici pentru acest program, nu putem să ne lipsim de el. Sunt în acest moment mulţi copii care se bucură de laptele şi cornul primite în şcoală” a declarat Mihai.

Ea a spus că vorbeşte în calitate de fost director al Şcolii Generale Nr. 1 din Suceava, o şcoală din centrul Sucevei care are arondate şi zona Mirăuţi, şi cea a străzii Cernăuţi.

„Să elimini cu totul programul acesta social ar fi o mare greşeală din punctul meu de vedere. A fost o încercare de regândire a lui, de oferire a unei mese calde. Eu zic că e şi utopic să aplici asta la nivelul întregii ţări. Nu avem infrastructura. Unde vreţi să servească copiii aceştia masa caldă?” a întrebat Gabriela Mihai.

Ea crede că o gustare la pauza de la ora 10 este binevenită deşi programul „Laptele şi cornul” este greu de gestionat mai ales pentru produsele lactate şi fructe, pentru că e vorba de subvenţie cu fonduri europene.

 „Nu vreţi să ştiţi ce control de la APIA am avut pentru banii aceştia europeni pe lapte, cantitate care trebuie reportată, pe bază de absenţe, de pe o zi pe alta. Da, e greu de manageriat, dar eu cred că în momentul de faţă nu ne putem lipsi de el” a spus Gabriela Mihai.

Ea a arătat că dacă dintr-o comunitate şcolară de 900 de copii 200 se bucură de program, atunci trebuie menţinut.

Totodată, în ceea ce priveşte calitatea produselor de panificaţie, Gabriela Mihai a arătat că va sesiza Consiliul Judeţean Suceava, cel care face achiziţia produselor, dar nu a putut spune de ce nu a făcut-o până acum în plen, deşi este consilier judeţean de 3 ani.

Reamintim că programul „Masă caldă în şcoli” este în prezent un proiect-pilot în care sunt incluse 50 de şcoli din ţară, între care şi cea din Moldova Suliţa.

„Implementarea programului-suport constituie una dintre măsurile de prevenire şi, totodată, de intervenţie cu influenţă asupra părăsirii timpurii a şcolii în România, măsură prevăzută şi în Programul de guvernare”, arată Guvernul României.

Propunerile de meniu pentru elevi sunt avizate de Ministerul Educaţiei şi de Institutul de Sănătate Publică şi pot fi servite următoarele preparate: ciorbă de legume, supă de pui cu legume, ciorbă de văcuţă cu legume, legume cu piept de pui la grătar, mâncare de mazăre cu piept de pui, pilaf cu legume şi ficăţei de pui, piure de morcov cu grătar de pui, piure de cartofi cu piept de curcan, mâncare de varză dulce cu friptură la cuptor, ghiveci de legume cu pui, orez cu legume şi pui la tavă, sufleu de broccoli cu brânză, cartofi gratinaţi cu piept de pui la grătar, tocană de legume cu orez brun, piure de cartofi cu sfeclă şi chifteluţe de legume, omletă cu legume (ardei, ciuperci, ceapă verde) şi brânză telemea, sufleu de conopidă, broccoli şi brânză la cuptor, dovlecel umplut cu brânză la cuptor, ciuperci la cuptor umplute cu brânză (pentru copiii cu vârsta mai mare de 7 ani), macaroane cu brânză, cartofi franţuzeşti (la cuptor cu brânză şi ou), quinoa cu legume, sandvici cu unt, şuncă, caşcaval şi legume (roşii, castravete, salată), sandvici cu piept de pui la grătar sau pulpă de pui dezosată la grătar cu legume crude (gogoşar, varză, morcov), salată de fructe (măr, pară, caisă, piersică, banană, portocală). (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: