Sportul şi cultura, limbaj comun în „Patru regiuni pentru Europa”

> Gheorghe Flutur a deschis oficial Turneul internaţional de fotbal pentru juniori de la Suceava: Este un parteneriat care poate fi model şi pentru alte regiuni europene

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a deschis oficial, luni după-amiază, Turneul internaţional de fotbal „Patru regiuni pentru Europa” care se desfăşoară în aceste zile la Suceava.

În prezenţa a sute de tineri din Schwaben, Mayenne, Cernăuţi şi Suceava, care participă la turneul de fotbal, dar şi la formarea orchestrei de cameră „Patru regiuni pentru Europa”, şi ai reprezentanţilor administraţiilor din cele patru regiuni europene, Gheorghe Flutur a spus, în aplauzele participanţilor, că manifestarea, aflată la a XVIII-a ediţie, a ajuns la maturitate.

„Am ajuns la maturitate. Facem majoratul” a spus Flutur, subliniind importanţa acestei acţiuni în care sunt implicate două regiuni din Germania şi Franţa, ţări fondatoare ale Uniunii Europene, şi două regiuni din estul Europei.

Preşedintele Consiliului Judeţean a spus că cele patru regiuni fac acţiuni pragmatice şi că acesta poate fi un model pentru alte regiuni europene şi din România.

El i-a invitat pe tinerii veniţi în judeţul nostru să revină în România şi în Bucovina alături de familii, în concediu, iar când vor fi maturi chiar să vină în calitate de investitori.

Preşedintele regiunii Schwaben, Martin Sailer, a declarat la deschiderea manifestării că vine pentru prima dată în zonă şi a apreciat că turneul este rezultatul ideilor europene. El a mai spus că evenimentul este pentru o Europă a păcii, a oamenilor tineri, pentru o Europă a unităţii.

„Sportul este un limbaj ideal, e o manieră excelentă să ne înţelegem şi să găsim drumul comun” a transmis Martin Sailer.

Mesaje similare au transmis şi reprezentanţii departamentului francez Mayenne şi regiunii ucrainene Cernăuţi, toţi vorbind despre unitate în spaţiul european comun. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: