Din nou, la Poiana Stampei

„Muzica la altitudine”

În perioada 18-26 iulie, timp de 9 zile, 20 de tineri muzicieni, elevi în ultimul an la colegii de artă sau studenţi la universităţile de muzică, au posibilitatea de a studia, în comuna Poiana Stampei, tehnici de instrument şi interpretare muzicală împreună cu doi muzicieni de talie internaţională, violonistul Ştefan Horvath şi violoncelistul Răzvan Suma, în cadrul celei de-a VII-a ediţii a master classului „Muzica la altitudine”.

Cristina Istrate, organizator, ne-a informat că locaţia aleasă pentru desfăşurarea evenimentului va oferi cursanţilor o atmosferă potrivită pentru studiu şi relaxare. În cadrul aceluiaşi program, participanţii vor avea ocazia întâlnirii cu Ramona Pasca, specialist în programe de dezvoltare personală, ocazie cu care tinerii muzicieni vor fi încurajaţi să-şi identifice atât punctele forte cât şi cele de îmbunătăţit, care, pot influenţa performanţa artistică.

 „Master classul «Muzica la altitudine» doreşte să ofere tinerilor muzicieni ocazia întâlnirii în Bucovina, la Poiana Stampei, cu profesori de excepţie, care să contribuie la dezvoltarea artistică şi personală şi care să creeze oportunităţi profesionale în viitor” ne-a asigurat Cristina Istrate.

La finalul programului, profesorii vor desemna cel mai bun cursant, acesta având ocazia de a concerta ca solist împreună cu orchestra Notes&Ties, pe scena Casei Universitarilor din Cluj-Napoca.

Concertele finale vor avea loc în sala de concerte din Poiana Stampei în cadrul Festivalului „Flori de pe Dorna” şi la Sinagoga Bistriţa în cadrul Festivalului de poezie şi muzică de cameră.

Manifestarea este organizată de Asociaţia Culturală „Muzica la altitudine” în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, Primăria Comunei Poiana Stampei, Institutul Cultural Român şi Societatea de Concerte Bistriţa, cu sprijinul mai multor sponsori.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI