Gheorghe Flutur, la Cernăuţi

> Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a participat la mai multe evenimente, între care şi la un forum al oamenilor de afaceri > Am discutat despre branduri regionale, accesul forţei de muncă şi despre deschiderea noilor puncte de trecere a frontierei, a transmis şeful executivului judeţean

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, vineri, la invitaţia preşedintelui Consiliului Regional Cernăuţi, Ioan Muntean, la mai multe evenimente în regiunea Cernăuţi.

La sediul Consiliului Regional Cernăuţi, Gheorghe Flutur a participat la un forum al oamenilor de afaceri. El a spus că evenimentul a fost deosebit de consistent şi că s-a discutat despre oportunităţile de colaborare între regiunea Cernăuţi şi judeţul Suceava.

„Am convenit să organizăm, la Suceava, în luna septembrie, un forum economic la care să invităm şi partenerii noştri din Germania, din regiunea Schwaben din Bavaria. Am discutat despre branduri regionale, accesul forţei de muncă şi despre deschiderea noilor puncte de trecere a frontierei. Sunt o serie de aspecte şi probleme care ţin de administraţiile judeţene şi regionale, dar sunt şi unele care sunt de competenţa guvernelor” a declarat Gheorghe Flutur.

În cadrul vizitei făcute în regiunea Cernăuţi, preşedintele Gheorghe Flutur a participat la deschiderea celei de a XV-a ediţii a Festivalului-concurs de muzică populară românească „În grădina cu flori multe” .

„Am văzut părinţi şi copii inimoşi care păstrează românismul, obiceiurile şi tradiţiile cu o îndârjire demnă de toată lauda” a spus Flutur.

Totodată, în cursul zilei de vineri preşedintele Flutur a avut şi o întâlnire cu noul rector al Universităţii „Iurii Fedkovici”, Roman Petryshyn, cu care a discutat mai multe aspecte privind posibilităţile de colaborare transfrontalieră cu implicarea universităţilor alături de administraţiile locale în dezvoltarea regiunilor.

Vizita a inclus şi o vizită la Oprişeni, unde preşedintele Flutur a participat la deschiderea unui modern ambulatoriu de medicină de familie, dotat la standarde europene.

 „Am convenit cu dl preşedinte Muntean ca la următoarea întâlnire, care va avea loc la Suceava, în perioada 5-9 august a.c., cu ocazia Turneului «Patru regiuni pentru Europa», unde vor fi prezenţi şi partenerii noştri din Schwaben şi Mayenne, să abordăm posibilitatea lansării unor noi proiecte comune. Socotesc că este loc de colaborare şi mai puternică în domeniul economic. Oamenii de afaceri din judeţul Suceava şi regiunea Cernăuţi pot dezvolta punţi noi, parteneriate, asocieri, din care ar avea de câştigat ambele părţi” a conchis Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: