Suceava, în topul judeţelor cu cei mai mulţi pensionari pe caz de boală

> Multe persoane îşi pierd însă pensia prin neprezentarea la expertiză

Judeţul Suceava se află în topul judeţelor cu cei mai mulţi pensionari pe caz de boală.

Potrivit datelor Profit.ro, în judeţul Suceava erau în 2018 un număr de 18.838 pensionari pe caz de boală, în condiţiile în care în Bucureşti sunt 53.070 de persoane, după care urmează judeţul Bihor, unde sunt circa 27.541 de persoane, şi judeţul Prahova, cu circa 20.675.

În fiecare lună, cei 543.159 de pensionari pe caz de boală din România primesc circa 878 milioane de euro, pensia medie fiind de 627 lei.

Jumătate dintre pensionarii de invaliditate sunt încadraţi în gradul III de invaliditate, caracterizat prin pierderea a cel puţin jumătate din capacitatea de muncă şi cu posibilitatea prestării unei activităţi profesionale cu cel mult jumătate de normă, aceşti pensionari de boală fiind şi ţinta expertizelor anuale organizate de INEMRCM, deoarece au şansele cele mai mari de însănătoşire şi reîncadrare în muncă.

Mulţi dintre pensionari îşi pierd pensia în urma acestor expertize, dar sunt şi sute de pensionari care o pierd pentru că nu se prezintă la expertize, potrivit sursei citate.

De remarcat este că, în prima jumătate a acestui an, a scăzut cu circa 42% numărul pensionarilor pe caz de boală expertizaţi şi că au fost şi 158 de persoane care nu s-au prezentat la expertiză. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: