La USV are loc pregătirea elevilor care vor participa la olimpiadele internaţionale de astronomie şi astrofizică

La Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava are loc pregătirea loturilor de juniori şi seniori care vor reprezenta România la olimpiadele internaţionale de astronomie, se arată într-un comunicat al universităţii sucevene.

Loturile României, formate din şase elevi la juniori şi zece elevi la seniori, vor fi pregătite la USV în perioada 5-15 iulie. Elevii vor fi instruiţi de cadre didactice invitate din ţară, dar şi de profesorii din Suceava. Totodată, pregătirea este efectuată în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi Societatea Ştiinţifică Cygnus.

Aceşti tineri vor reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Astronomie, ce se va desfăşura în perioada 18-27 octombrie 2019 la Piatra Neamţ, şi la Olimpiada de Astronomie şi Astrofizică, programată pentru 2-10 august 2019, la Balaton, Ungaria.

Cazarea şi masa, atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice, sunt asigurate de Colegiul de Informatică „Spiru Haret” din Suceava.

Programul de pregătire a elevilor constă în activităţi de predare, rezolvare de probleme, ce au loc în amfiteatrul „Dimitrie Leonida” din corpul D al USV, lecţii de planetariu, desfăşurate la Observatorul Astronomic şi Planetariul USV, şi observaţii astronomice de noapte, pe platoul de la Mănăstirea Dragomirna. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: