O săptămână de controale ale poliţiştilor suceveni pe linie silvică

 Prima săptămână a acestei luni a fost una încărcată pentru poliţiştii din cadrul IPJ Suceava sub coordonarea Serviciului Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice. Aceştia, conform declaraţiilor oferite de comisar-şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, au acţionat în sistem integrat pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale din domeniul circulaţiei, depozitării prelucrării şi comercializării materialului lemnos. În acest sens, au fost efectuate 33 de controale, în urma cărora s-au aplicat 160 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 14.000 lei. Totodată, echipele de control au mai confiscat şi aproape 89 mc de material lemnos.

La o societate de profil din comuna Stulpicani, în urma verificării legalităţii activităţilor desfăşurate de achiziţie, debitare şi comercializare a materialelor lemnoase, s-a constatat că agentul economic nu deţine în depozitul de material lemnos al punctului de lucru cantitatea de 38,28 mc material lemnos, diferenţă stabilită în urma comparării stocurilor scriptice cu cele faptice. De asemenea echipa de control a mai stabilit că societatea vizată a achiziţionat 40 mc de material lemnos de la persoane fizice, fără îndeplinirea condiţiilor legale, cantitate pentru care este interzisă achiziţia, comiţând şi alte încălcări ale legislaţiei silvice. În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a 79,28 mc de material lemnos de diferite sortimente, în valoare de peste 10.000 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: