Monseniorul Iosif Păuleţ va fi consacrat şi instalat ca episcop al Diecezei Romano-Catolice Iaşi în data de 6 august

 Consacrarea episcopală şi instalarea ca episcop al Diecezei de Iaşi a monseniorului Iosif Păuleţ vor avea loc în data de 6 august 2019, cu ocazia sărbătorii „Schimbarea la Faţă a Domnului”, începând cu ora 10.30, în Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi.

Amintim că Sfântul Părinte Papa Francisc l-a numit, sâmbătă, episcop romano-catolic de Iaşi pe monseniorul Iosif Păuleţ, până la data numirii împlinind misiunea de decan al Decanatului de Bucovina şi paroh la Parohia „Sfântul Ioan Nepomuk” Suceava, din Dieceza de Iaşi.

Potrivit unui comunicat de presă al Episcopiei Romano-Catolice Iaşi, celebrantul principal al sfintei Liturghii solemne şi consacratorul principal va fi Excelenţa Sa Petru Gherghel, episcop, administrator apostolic de Iaşi, coconsacratori vor fi ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de Bucureşti, şi PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi.

Totodată, la acest eveniment va participa şi Excelenţa Sa Monseniorul Miguel Maury Buendía, nunţiu apostolic în România şi Republica Moldova, dar şi alţi episcopi, oficialităţi, preoţi, persoane consacrate şi credincioşi laici.

Până la începerea misiunii în Dieceza de Iaşi a noului episcop, în toate comunităţile vor fi rostite rugăciuni pentru el. Se vor insera pentru noul episcop intenţii la Rugăciunea Credincioşilor de la Sfânta Liturghie, atât la liturghiile duminicale, cât şi la cele din sărbătorile de poruncă şi din timpul săptămânii, la rugăciunea Breviarului, dar şi în alte ocazii de rugăciune. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: