Bacalaureat la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”

Absolvenţii Constantin Alexandru Ioniţă şi Răzvan Şuhan de la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc au promovat examenul de bacalaureat cu cea mai mare medie – 9,78. Coincidenţa nu se află numai în media obţinută, ci şi în prietenia care îi leagă pe cei doi ştefănişti.

În contextul reuşitei sale, Alexandru a afirmat: „M-am hotărât la finalul lunii ianuarie să optez pentru medicină militară, dar consider că notele obţinute nu reflectă doar munca mea, ci şi cea a profesorilor care m-au îndrumat şi susţinut. Au trecut emoţiile examenului maturităţii, dar au rămas emoţiile admiterii la academie. Faptul că am obţinut aceeaşi medie ca Răzvan a fost o surpriză. Coincidenţa ne-a făcut prieteni, iar timpul fraţi!”.

Răzvan a menţionat că examenul de bacalaureat a fost pentru el primul pas spre ceea ce urmează să îi decidă viitorul şi anume examenul de admitere la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” din Bucureşti. „M-am pregătit împreună cu cel mai bun prieten, mă aşteptam ca mediile noastre să fie asemănătoare pentru că mereu ne-am susţinut reciproc. Sper că profesorii din colegiu sunt mândri de reuşita noastră!”

Rezultatele obţinute la examenul maturităţii anul acesta au fost strânse, astfel, foarte aproape de media obţinută de Alexandru şi Răzvan s-a situat George-Codrin Andronache, cu media finală 9,76.

De remarcat este şi faptul că 49 de absolvenţi din 114 au obţinut medii peste 9, iar media generală a absolvenţilor care au susţinut examenul la disciplina chimie este 9,23. Acestea sunt primele rezultate înainte de contestaţii.

Tot din seria reuşitelor face parte şi rezultatul obţinut de absolventul Răzvan Moldovanu, care a obţinut media 9,73 la sesiunea specială a examenului de bacalaureat. Răzvan este unul dintre cei trei elevi de la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” care se află deja la studii în Statele Unite ale Americii la United States Air Force Academy.

Pentru cei 114 absolvenţi ai promoţiei 2019, perioada încercărilor nu s-a terminat. Urmează încă o săptămână de emoţii şi de pregătire intensă pentru concursul de admitere în academiile militare. Locul absolvenţilor a fost repede ocupat de o nouă generaţie de liceeni militari. Este vorba de cei 120 de elevi de gimnaziu care au trecut de etapele admiterii şi care, la toamnă, se vor bucura de statutul de boboci militari. În etapa finală a admiterii, cea mai mare medie a obţinut-o Elena Isabela Chelaru din judeţul Neamţ, cu media finală 9,93. (GEORGIANA LUPU)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: