Handbal masculin, Campionatul European Universitar

Echipa USV Suceava s-a calificat în sferturile de finală ale competiţiei

În perioada 4-10 iulie, echipa de handbal masculin a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava participă la Campionatul European Universitar, care are loc la Bydgoszcz, în Polonia. Echipa pregătită de Adrian Chiruţ este într-o grupă cu echipe reprezentând instituţii de învăţământ din Bochum (Germania), Rjeka (Croaţia) şi Akdeniz (Turcia).

În primul meci, studenţii suceveni au întâlnit selecţionata Universităţii din Bochum. La capătul unui meci extrem de echilibrat, bucovinenii s-au impus cu 24-23. La pauză, germanii erau la conducere cu 12-11, însă în partea secundă sucevenii s-au impus cu 13-11.

Din echipa USV Suceava au făcut parte jucătorii: Duman, Bobeică – Hariton, Cozorici, Alupoaie (1), Sandu Mihai (8), Cătălin Costea (5), Oancea (5), Tofănel, Potera (1), Pintilei (3).

În cea de-a doua partidă de la Campionatul European Universitar de Handbal Masculin din Polonia, echipa USV Suceava a întâlnit formaţia universitară din Rjeka (Croaţia). Disputa a fost una similară cu cea din prima rundă, dar de data aceasta sucevenii au condus la pauză, pentru ca apoi să cedeze pe final. Pentru CSU Suceava au evoluat: Duman, Bobeică – Costea (7), Tofănel (2), Potera, Hariton, Alupoaie (5), Cozorici, Oancea (4), Pintilei (2), Sandu Mihai (1).

Echipa USV Suceava a acces totuşi în sferturile de finală ale competiţiei handbalistice universitare după ce în ultimul meci al grupei B a învins formaţia Universităţii din Akdeniz (Turcia) cu 34-22. Elevii antrenorului Adrian Chiruţ au început cu greu meciul fiind conduşi în startul disputei de turci cu 6-2. Tinerii handbalişti suceveni au revenit în forţă şi au reuşit să intre la pauză cu un avantaj confortabil, 18-11. În final, sucevenii s-au dezlănţuit şi au câştigat la scor cu 34-22.

Pentru echipa USV Suceava au evoluat: Duman, Bobeică – Hariton (1), Tofănel (2), Potera (4), Alupoaie (8), Cozorici (4), Costea (5), Oancea (3), Pintilei (4), Sandu Mihai (3).

În urma partidelor din grupa B a Campionatului European Universitar de Handbal masculin de la Bydgoszcz (Polonia), echipa USV Suceava s-a clasat pe locul secund după formţia Universităţii din Rjeka (Croaţia) şi şi-a câştigat dreptul de a juca în sferturile de finală. Reamintim faptul că la ultimele două turnee ale Campionatelor Europene Universitare, sucevenii au câştigat medalie de bronz şi de aur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: