Inspectoratul General pentru Imigrări organizează mai multe evenimente pentru a marca Ziua Mondială a Refugiatului

> În cele şase Centre Regionale de Proceduri şi Cazare a Solicitanţilor de Azil din Timişoara, Galaţi, Rădăuţi, Şomcuta Mare, Giurgiu şi Bucureşti se vor organiza activităţi  ce prilejuiesc familiarizarea cu valorile, tradiţiile şi obiceiurile româneşti

Poliţiştii de imigrări, cu sprijinul organizaţiilor internaţionale şi neguvernamentale, organizează, la nivelul celor şase Centre Regionale de Proceduri şi Cazare a Solicitanţilor de Azil, competiţii sportive, excursii, drumeţii şi alte activităţi culturale şi recreative pentru a marca Ziua Mondială a Refugiatului, prin care promovează cunoaşterea şi respectarea diversităţii culturale, etnice, lingvistice, sociale şi a valorilor democratice, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Din anul 1991 şi până în prezent, peste 7655 de persoane au primit o formă de protecţie internaţională în România, fiind originare din 67 de ţări ale lumii.

Ziua Mondială a Refugiatului reprezintă un prilej de conştientizare a situaţiei milioanelor de persoane deplasate forţat din cauza conflictelor. Marcarea acestei zile reprezintă, totodată, un moment de reflecţie asupra provocărilor şi eforturilor derulate de toţi actorii implicaţi în vederea identificării unor soluţii durabile la problemele refugiaţilor.

Inspectoratul General pentru Imigrări, alături de organizaţiile internaţionale şi neguvernamentale, desfăşoară în permanenţă acţiuni relevante în contextul actual de asumare şi implementare a obligaţiilor României ca stat membru UE, care vizează politici de integrare a cetăţenilor străini, pe de-o parte, iar, pe de altă parte, pentru înlăturarea stereotipurilor, a sentimentului general de temere şi respingere a acestor cetăţeni în rândul populaţiei.

Pentru a marca Ziua Mondială a Refugiatului, în România, Inspectoratul General pentru Imigrări organizează o serie de activităţi menite să promoveze cunoaşterea şi respectarea diversităţii culturale, etnice, lingvistice, sociale, precum şi a valorilor democratice, manifestări la care vor participa persoane refugiate aflate pe teritoriul ţării.

Astfel, în cele şase Centre Regionale de Proceduri şi Cazare a Solicitanţilor de Azil din Timişoara, Galaţi, Rădăuţi, Şomcuta Mare, Giurgiu şi Bucureşti se vor organiza activităţi culturale şi recreative, competiţii sportive, excursii şi drumeţii cu multiple valenţe de cunoaştere şi informare, ce prilejuiesc familiarizarea cu valorile, tradiţiile şi obiceiurile româneşti. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: