Inspectorii sanitari veterinari au amendat cu 10.000 de lei un transportator de legume şi fructe

În intervalul 1 mai-13 iunie, în scopul prevenirii toxiinfecţiilor alimentare în sezonul estival, în care consumul unor cantităţi de alimente de origine animală şi nonanimală creşte în mod considerabil, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentară (DSVSA) a intensificat acţiunile de supraveghere, verificând unităţile în care se produc, depozitează, transportă şi valorifică respectivele produse.

Directorul executiv Dănuţ Corneanu informează că, în perioada amintită, inspectorii din subordine au controlat 177 de unităţi autorizate sau înregistrate sanitar veterinar, dintre care zece abatoare; şase unităţi de prelucrare a laptelui; 15 unităţi de procesare a cărnii, carmangerii sau măcelării; două unităţi de procesare a peştelui; 43 de unităţi de alimentaţie publică, respectiv restaurante, pizzerii, pensiuni turistice, baruri, fast fooduri, cantine şi unităţi de catering; şase laboratoare de cofetărie şi patiserie; 66 de hipermarketuri, supermarketuri şi magazine alimentare; şapte depozite de produse alimentare; nouă pieţe agroalimentare; 12 brutării. Pe de altă parte, în intervalul 1 mai – 27 mai, 58 de controale au fost mixte, desfăşurate în colaborare cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), vizând mijloacele de transport al legumelor şi fructelor. Conform dr. Dănuţ Corneanu, ca urmare a neregulilor constatate, inspectorii sanitari veterinari au aplicat cinci amenzi, a căror valoare s-a ridicat un total de 34.500 de lei. Astfel, două amenzi, însumând 21.800 de lei, date unităţilor de alimentaţie publică, au sancţionat abateri de la normele de igienă, cum ar fi manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare de origine animală, precum şi etichetarea şi depozitarea neconforme. O altă amendă, în valoare de 1.200 de lei, s-a aplicat într-un magazin alimentar, pentru nerespectarea normelor de igienă şi depozitare. Cu 10.000 de lei amendă s-a ales un transportator de legume şi fructe, în timp ce transportarea de animale fără documente de însoţire a fost amendată cu 1.500 de lei. Totodată, pe fondul încălcării reglementărilor în vigoare, inspectorii DSVSA au sancţionat cu avertismente 16 unităţi controlate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: