Jurgen Reichert, pasager în cursa Memmingen-Suceava

Fostul preşedinte al Consiliului Regional Schwaben, Jurgen Reichert, care a militat pentru deschidere cursei aeriene Memmingen-Suceava şi care a fost pasager în prima cursă care a aterizat, luni, pe Aeroportul Suceava, a declarat că pentru el este o zi foarte fericită pentru că a putut să parcurgă pe calea aerului distanţa între Memmingen şi Suceava

El a spus că din 1953 regiunea Schwaben şi-a asumat să sprijine germanii care veneau din regiunea Bucovinei, iar după momentul deschiderii graniţelor s-a permis aducerea relaţiilor între Schwaben şi Bucovina la un alt nivel.

Reichert şi-a amintit că în 1998 a zburat de la Augsburg la Suceava cu o cursă privată, dar atunci lucrurile stăteau altfel şi că în aceşti 20 de ani care au trecut lucrurile s-au schimbat în bine.

„În ultimii 20 de ani relaţiile noastre s-au intensificat atât în relaţii culturale, universitare, în domeniul protecţiei copilului, al psihiatriei sau economic”, a spus Reichert.

El a arătat că acum există posibilitatea ca distanţa între cele două regiuni să fie parcursă în timp scurt.

„Astăzi avem marele noroc de a scurta distanţele dintre Augsburg şi Suceava şi de a anula orele pierdute în timpul călătoriilor cu alte mijloace de transport”, a spus fostul preşedinte al Consiliului Regional Schwaben, care a apreciat că pe lângă relaţiile dintre administraţii se vor putea intensifica şi relaţiile dintre familiile din Bucovina şi din sudul Germaniei.

El a mulţumit factorilor de decizie care au făcut posibilă această legătură aeriană între Germania şi Suceava.(N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: