Gheorghe Flutur:

Sunt îngrijorat că Guvernul va lăsa Vatra Dornei fără gaz natural şi în această iarnă

Primăria din Vatra Dornei s-a mobilizat şi a schimbat două cazane la centrala termică, dar nu e suficient

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că este îngrijorat că a trecut jumătatea anului, iar Guvernul nu deblochează proiectul de realizare a conductei de gaz natural de la Pojorâta la Vatra Dornei.

El a spus că, în urma insistenţelor şi demersurilor pe care le-a făcut la factorii guvernamentali, s-a iniţiat un proiect de hotărâre de guvern privind declararea proiectului de investiţii „Conducta de transport gaze naturale Pojorâta – Vatra Dornei” ca proiect de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale, ca soluţie pentru a rezolva problema terenul aferent investiţiei.

„De luni de zile tot ni se spune că se va face ceva. Intrăm curând în a doua jumătate a anului şi sunt îngrijorat că Guvernul nu mişcă nimic şi că nici în iarna ce vine Vatra Dornei nu va avea gaz. Între timp Primăria Vatra Dornei s-a mobilizat şi a reuşit să aducă două cazane noi, dar acest lucru nu este suficient” a spus preşedintele Consiliului Judeţean.

El a mai declarat că a solicitat ca Ministerul Economiei să sprijine Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale „Transgaz” SA Mediaş pentru a finaliza şi pune în funcţiune conducta de transport gaze naturale de înaltă presiune pe segmentul Pojorâta – Vatra Dornei.

Flutur a argumentat că tronsonul Pojorâta – Vatra Dornei face parte din magistrala Frasin – Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei, şi mai sunt de executat 28 km din cei 66 km proiectaţi, iar demersul este motivat că în municipiul Vatra Dornei a fost construită în anul 2008 o centrală cu cogenerare care nu funcţionează, deoarece gazul metan nu a ajuns la Vatra Dornei. Municipiul-staţiune se confruntă an de an cu greutăţi foarte mari în asigurarea căldurii în apartamentele locuitorilor şi a apei calde menajere.

Mai mult, prin aducţiunea de gaz natural în municipiul Vatra Dornei s-ar crea condiţii decente de trai pentru locuitori, cât şi pentru turiştii care vizitează sau se tratează în staţiunea Vatra Dornei, dar va fi şi un stimulent pentru dezvoltarea unor activităţi economice.

„În momentul de faţă locuitorii din municipiul Vatra Dornei sunt racordaţi la sistemul centralizat de încălzire, beneficiind de o centrală termică cu combustibil lemnos (rumeguş), posibilităţile de asigurare a rumeguşului fiind limitate din cauza folosirii acestuia în procesul tehnologic de către operatori economici din zonă” a mai spus Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: