Rectorul USV nu crede că în următorii 3 ani se va construi un nou cămin studenţesc

> El mizează pe închirierea de spaţii la preţuri rezonabile de la operatori privaţi

Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Valentin Popa, a apreciat, luni, că un nou cămin studenţesc cu peste 800 de locuri, care ar urma să fie construit în Suceava de Compania Naţională de Investiţii (CNI), nu va fi finalizat în următorii 3 ani, iar o soluţie pentru asigurarea de spaţii de cazare este închirierea de la operatori privaţi la preţuri rezonabile.

El a spus că deficitul de locuri de cazare pentru USV este foarte mare şi că numărul cererilor neonorate se ridică la peste 1000, nefiind locuri nici măcar pentru cadre didactice.

Popa a spus că se află în faza de proiectare un cămin studenţesc cu peste 800 de locuri care să fie construit de CNI, dar nu crede că acesta va fi finalizat mai repede de 3 ani.

El a mai declarat că va creşte presiunea în ceea ce priveşte cazarea, întrucât va intra în reabilitare căminul nr.1.

„Nu ascund că vrem să cazăm studenţii şi în spaţii particulare. Discutăm cu operatori privaţi care să asigure, la preţuri rezonabile, cazare într-un perimetru apropiat universităţii” a spus Valentin Popa.

El a arătat că este vorba de hoteluri, dar că nu poate vorbi încă despre operatorii vizaţi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: