PSD Suceava 2020

Primarul Ion Lungu:

Suceava va avea „o salubritate modernizată”

> Câştigătorii licitaţiei pentru atribuirea serviciului de colectare şi transport al gunoiului menajer din reşedinţa de judeţ au trecut la amenajarea platformelor pentru containerele semiîngropate

În municipiul Suceava au început lucrările de amenajare a platformelor pentru colectarea în containere semiîngropate a deşeurilor menajere. Demersul este conform caietului de sarcini al licitaţiei pentru atribuirea prin delegare a serviciului municipal de colectare, transport şi depozitare deşeurilor urbane, primarul Ion Lungu anunţând ieri, într-o conferinţă de presă, că în cauză sunt 108 de containere din categoria amintită, primele intervenţii fiind făcute pe străzile Ion Vodă Viteazul din zona Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, precum şi pe strada Victoriei din cartierul Obcini. „Eu zic că a fost o soluţie bună, containerele sunt moderne, de la distanţă părând mobilier urban. Purtăm discuţii pentru alegerea soluţiei containerelor îngropate, iar aici lucrurile sunt mai complicate, pentru că acestea trebuie spălate, fiind necesare inclusiv fose separate” a declarat primarul Ion Lungu, adăugând că după parcurgerea acestor etape Suceava va avea „o salubritate modernizată”.

La licitaţia pentru atribuire prin delegare a serviciului de salubritate menajeră a municipiului Suceava a fost desemnată câştigătoare asocierea Diasil Service şi Ritmic Com Suceava, care a avut drept concurenţi pe Rosal Service Bucureşti, RER Service Buzău şi asocierea Florconstruct şi Free Tehnic Suceava.

Atribuirea s-a făcut pentru o perioadă de 12 ani, contractul a fost semnat la finele lunii septembrie 2018, valoarea acestuia fiind de 83,82 de milioane de lei. Cele două firme s-au angajat la amenajarea a 30 de puncte de colectare a deşeurilor reciclabile, fiecare dotat cu pubele pentru hârtie, mase plastice, sticlă şi metale, a 100 de platforme subterane cu câte patru eurocontainere şi a 100 de platforme cu containere semiîngropate. În cadrul aceluiaşi program, locuinţele individuale trebuie dotate cu câte două pubele de câte 120 de litri, pentru fracţia umedă şi fracţia uscată, anual urmând a fi achiziţionate şi montate 1.000 de coşuri stradale de gunoi. Totodată, câştigătorul licitaţiei s-a mai obligat la amenajarea, în fiecare an, a două locuri de joacă pentru copii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: