Până pe 14 iunie

Proprietarii suceveni de păduri pot accesa fonduri europene pentru servicii de silvomediu

> Dosarele tehnice trebuie să treacă pe la Garda Forestieră cu 15 zile înainte de data primirii cererilor la APIA Suceava

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale prelungeşte, până pe 14 iunie, sesiunea de primire a cererilor de sprijin financiar pentru schema de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice şi conservarea pădurilor” aferentă Măsurii 15 din cadrul PNDR 2014-2020.

Mihai Găşpărel, şeful Gărzii Forestiere Suceava, informează că dosarele tehnice pot fi transmise prin poştă sau depuse la sediul instituţiei din municipiul Suceava, cu minim 15 zile înainte de data-limită de primire a cererilor de sprijin financiar la Centrul Judeţean al APIA Suceava. Beneficiarii schemei pot fi unităţi administrativ-teritoriale care au în proprietate publică sau privată terenuri forestiere, persoane fizice şi juridice care au în proprietate privată terenuri forestiere, cât şi asociaţii ale acestora. Suprafaţa minimă pentru care se pot încheia angajamente de silvomediu este de 100 ha.

Pentru a fi eligibili, solicitanţii trebuie să fie proprietarii suprafeţelor de teren forestier; să se angajeze că menţin angajamentul de silvomediu pentru o perioadă de 5 ani; să se oblige să respecte cerinţele prevăzute de legea naţională a pădurilor; să deţină contract de administrare sau prestări servicii silvice cu un ocol silvic autorizat. Nu în cele din urmă, beneficiarul este obligat să asigure continuitatea contractului de administrare sau de prestări servicii silvice a terenului forestier de către un ocol silvic autorizat pe toată perioada de 5 ani de angajament, dar şi să participe, în cadrul angajamentului, cu toată suprafaţa de teren forestier deţinută într-o unitate de producţie şi/sau de protecţie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: