Primarul Ion Lungu susţine că municipiul Suceava are nevoie de mai multe poduri peste râul Suceava

> Un nou pod este cel de pe ruta ocolitoare 2

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că municipiul Suceava are nevoie de mai multe poduri peste râul Suceava şi că decizia de a construi un nou pod pentru fluidizarea traficului în zona comercială este corectă.

El a spus că situaţia determinată de lucrările la podul peste râul Suceava din zona Bazar arată nevoia de soluţii alternative şi a explicat că dacă acum nu se executau lucrările de reabilitare a rosturilor de dilataţie exista riscul ca în toamnă podul să fie închis în totalitate, iar circulaţia să se desfăşoare doar pe podul de la Iţcani.

Primarul a arătat că în ceea ce priveşte stadiul lucrărilor, acum se montează hidroizolaţia, urmând ca în următoarele două zile să se toarne asfalt, stratul de bază şi apoi stratul de uzură, iar ulterior să fie montate rosturile de dilataţie. După ce se finalizează aceste operaţiuni se va trecere la celelalte două benzi, urmând aceiaşi paşi. Primarul speră ca lucrările să fie finalizate în termenul asumat de firma de construcţii.

Totodată, el a subliniat necesitatea construirii mai multor poduri peste râul Suceava şi a precizat că la noul pod lucrările se desfăşoară corespunzător.

Primarul Ion Lungu a mai declarat că un alt pod peste râul Suceava va face parte din ruta ocolitoare 2, proiect care este în atenţia Băncii Mondiale, după ce proiectul a fost votat de suceveni în cadrul unei consultări, şi că urmează să se întâlnească în luna iunie cu reprezentanţii Băncii Mondiale pentru discuţii privind finanţarea proiectului.

El a menţionat că ruta ocolitoare 2 ar avea o lungime de 13 kilometri şi că, la vremea iniţierii proiectului, costurile se ridicau la 38 de milioane de euro. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Da, sustine ca are nevoie de mai multe, și el de fapt il injumatateste si pe asta care este ! Vrednic om !

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: