După ce asociaţiile au reclamat facturarea necorespunzătoare

300 de echipamente de măsurare a agentului termic de la subsolurile blocurilor vor fi înlocuite pe banii Primăriei

> De la bugetul Sucevei se vor cheltui 600.000 de lei pentru traductoare de debit, sonde de temperatură şi contoare de energie termică la nivel de branşament > „Este o chestiune absolut legală, fiind un gest de bunăvoinţă al autorităţilor locale în vederea asigurării bunei funcţionări a sistemului centralizat din oraş” a declarat primarul Ion Lungu > La subsolul blocurilor sau în căminele special amenajate în preajma imobilelor de locuit se aflau 3.297 de aparate de măsură a consumului, dintre care 1.638 pentru căldură, iar 1.659 pentru apă caldă

Primăria Suceava va susţine financiar înlocuirea unor bucle de măsurare a agentului termic aferente blocurilor de locuinţe din municipiu. Primarul Ion Lungu a anunţat, într-o conferinţă de presă, că a decis să facă acest pas după ce, la şedinţele de la sediul executivului, preşedinţii şi administratorii asociaţiilor de proprietari au reclamat că Thermonet ar factura consumuri mai mari decât cele reale, fapt cauzat şi de starea necorespunzătoare a instalaţiilor de măsurare.

„Toată lumea contestă buclele de măsură, spunând că nu sunt în ordine. Chiar dacă sunt verificate la Metrologie, se reclamă că se înregistrează neconcordanţe între citire şi consum. Vom achiziţiona aceste contoare, astfel încât să nu mai fie acele veşnice discuţii între asociaţiile de proprietari şi cei de la societatea de termoficare” a spus edilul-şef Ion Lungu.

Astfel, pentru început, de la bugetul Sucevei va fi disponibilizată suma de 600.000 de lei, bani care ar servi la achiziţionarea şi montarea a 300 de „bucle complete pentru contorizarea energiei termice, respectiv a traductoarelor de debit, sondelor de temperatură şi contoarelor de energie termică la nivel de branşament”. Lungu a ţinut să precizeze că la câte milioane de euro s-au cheltuit cu termoficarea centralizată de-a lungul timpului, cei 600.000 de lei nu ar însemna mult în comparaţiei cu beneficiul adus.

„Este o chestiune absolut legală, fiind un gest de bună-voinţă al autorităţilor locale în vederea asigurării bunei funcţionări a sistemului centralizat din oraş. Lucrurile nu sunt roz nici la Thermonet, nici la Bioenergy, pentru că nu se decontează certificatele verzi, după schimbarea regulii în timpul jocului. Sper să se revină la acel ordin de ministru, la şedinţa Asociaţiilor Municipiilor din România din Suceava urmând să tragem un semnal de alarmă precum că centrală modernă de ultimă generaţie ajunge să gâfâie de pe o zi pe alta” a declarat Ion Lungu.

La această dată, Primăria Suceava nu are datorii către Thermonet, însă, după sezonul rece, cele ale consumatorilor casnici au ajuns la circa 5 milioane de lei, respectiv la peste un milion de euro.

La subsolul blocurilor sau în căminele special amenajate în preajma imobilelor de locuit se aflau 3.297 de aparate de măsură a consumului, dintre care 1.638 pentru căldură, iar 1.659 pentru apă caldă. După preluarea sistemului de transport, distribuire şi furnizare de la Termica, Thermonet anunţa, la începutul anului 2016, că intenţiona să repare 2.861 de contoare, iar 1.136 de aparate urma a fi înlocuite. Acestea din urmă, respectiv 570 de gigacalorimetre şi 566 de apometre, aveau o vechime mai mare de 10 ani.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI