15 autobuze electrice licitate de Ministerul Dezvoltării Regionale vor ajunge în Suceava

> Primăria participă cu 895.250 de lei din totalul de 50 de milioane, mijloacele de transport fiind din categoria celor cu caracteristici tehnice necesare zonelor de tipul deal-vale

 Vineri, 24 mai, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) demarează procedura de licitaţie pentru achiziţionarea de autobuze electrice, serie din care 15 asemenea mijloace de transport urmează să ajungă în municipiul Suceava. Anunţul este făcut de Ion Lungu, primarul reşedinţei de judeţ, conform căruia, în parteneriat cu MDRAP, valoarea totală a contractului este de circa 50 de milioane de lei, coparticiparea financiară a Primăriei fiind de 895.250 de lei. Autobuzele electrice care vor ajunge în Suceava, unele de 12 metri lungime, sunt din categoria celor cu caracteristici tehnice necesare asigurării transportului de călători în localităţile care prezintă diferenţe de nivel de tipul deal-vale. Astfel, în cadrul proiectului, municipiul Suceava este asociat cu şase alte oraşe similare din acest punct de vedere, respectiv cu Braşov, Iaşi, Piteşti, Sibiu, Slatina şi Târgu Mureş. „Sper să se concretizeze cât mai repede această licitaţie, astfel încât să vină cele 15 autobuze noi, pe care la aşteptăm” a declarat Ion Lungu.

Din economiile realizate în cadrul proiectului „Electromobilitate – Vehicule electrice pentru o municipalitate verde”, recent, în Suceava, au fost aduse cinci autobuze electrice de capacitate mică, valoarea contractului fiind de 4,7 milioane de lei. De asemenea, în cadrul Programului Operaţional Regional POR 2014-2020, municipiul Suceava va accesa 25,4 de milioane de lei pentru achiziţionarea a minimum 40 de autobuze electrice cu sistem de e-tiketing şi de monitorizare în trafic a flotelor, proiectul fiind în faza de semnare a contractului de finanţare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: