Pentru persoane netransportabile

Urna mobilă, doar cu adeverinţă de la medic

> Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanei va elibera cărţi de identitate pe durata întregii zile electorale de duminică, 26 mai

Reprezentatul Guvernului în teritoriu, prefectul Mirela Elena Adomnicăi, a atras atenţia, ieri, într-o conferinţă de presă, că solicitările pentru urna specială, din partea „persoanelor netransportabile”, la procesul electoral şi referendumul de duminică 26 mai, pot fi depuse doar în ziua anterioară acestora, respectiv sâmbătă, între orele 18 şi 20.

„Cererea trebuie să fie formulată de alegător, datată şi semnată olograf, cuprinzând numele, prenumele, data naşterii, codul numeric personal, domiciliul, seria şi numărul actului de identitate valabil, precum şi adresa, cererea trebuind a fi însoţită de copie după actul medical sau alt act oficial din care să rezulte că persoana în cauză este netransportabilă” a reliefat prefectul Adomnicăi.

Conform şefului serviciilor desconcentrate şi instituţiilor publice din teritoriu, în cazul unităţilor spitaliceşti, tabelul cu pacienţii care vor să voteze la urna specială va fi parafat de medicul-şef de secţie, care va confirma că aceştia sunt netransportabili. În unităţile medico-sociale, confirmarea cu pricina este dată de medicul curant, iar persoanele care solicită deplasarea urnei mobile la domiciliu au nevoie de un act medical de la medicul de familie.

Pentru votanţii care doresc să obţină cartea de identitate, între 20 şi 24 mai, Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanei, va avea program prelungit, între orele 8 şi 16.30, la punctele de lucru Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi, Fălticeni, Gura Humorului, Siret, Suceava, Vatra Dornei, Liteni şi Cajvana.

Se va lucra cu publicul inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică, pe 25 mai, de la ora 8 la 16, iar pe 26 mai, în ziua votării, de la ora 7 la 21.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: