Ion Lungu, la „Hora Bucovinei”

„Şi eu sunt un mare iubitor de folclor…

> … şi prin ceea ce se întâmplă astăzi aici ne dăm seama că folclorul şi tradiţiile vor merge înainte”

Primarul Sucevei, Ion Lungu, care a participat, duminică la Bucşoaia, la „Hora Bucovinei”, unde a dansat în costum popular alături de soţia sa, a declarat că autorităţile locale au datoria să predea mai departe tradiţiile.

El l-a felicitat pe preşedintele Gheorghe Flutur pentru iniţiativa de acum 11 ani când a iniţiat acest proiect. „Astăzi «Hora Bucovinei» este un brand, este o sărbătoare a Bucovinei, a bucovinenilor gospodari, a bucovinenilor mândri, care au venit îmbrăcaţi în straie de sărbătoare. Vin aici să etaleze portul tradiţiile şi este un lucru extraordinar. Şi eu sunt un mare iubitor de folclor şi, prin ceea ce se întâmplă astăzi aici, ne dăm seama că folclorul şi tradiţiile vor merge înainte. Noi avem obligaţia ca autorităţi locale să predăm mai departe aceste tradiţii, să ducem mai departe acest folclor care sunt nestemate ale patrimoniului nostru cultural. Este o zi superbă şi se vede că Dumnezeu ţine cu Bucovina, ţine cu noi. Sper că toţi cei care au venit aici, şi sunt mulţi din alte judeţe, să ducă vestea despre «Hora Bucovinei» şi de la an la an să ne viziteze cât mai mulţi turişti în această lună superbă, cea mai frumoasă din an”, a spus Ion Lungu.

Şi vicepreşedintele regional al PNL, deputatul Ioan Bălan a salutat acest eveniment. „Ce repede a trecut timpul. A XI-a ediţie a «Horei Bucovinei», un proiect, ştiu, foarte drag preşedintelui Flutur. A pus foarte mult suflet şi pune în continuare pune foarte mult suflet. Văd că de la an la an de fiecare dată vedem lucruri mai profunde. Mă bucur să văd aici portul popular autentic bucovinean şi mă simt mândru că sunt aici, că sunt coleg cu Gheorghe Flutur, un om care iubeşte tradiţia şi portul din Bucovina şi a dus numele Bucovina acolo unde îi este locul, printre primele în România”, a transmis Ioan Bălan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: