Zeci de mii de participanţi la Hora Bucovinei de la Bucşoaia

> Liberalii, îmbrăcaţi în costume populare tradiţionale, s-au prins în horă > Gheorghe Flutur: Vremea a ţinut cu noi şi am alungat norii deşi prognoza meteo spunea că va fi ploaie

 Zeci de mii de persoane au participat, duminică, în Tabăra Bucşoaia, la Hora Bucovinei, iar politicienii s-au prins în horă, liberalii venind îmbrăcaţi în costume populare tradiţionale.

Ca de obicei, manifestarea a început şi în acest an cu o paradă a portului popular, iar ulterior participanţii au început să danseze, iar apoi au încins o horă în care s-au prins politicieni de la toate partidele, dar liberalii erau în costume populare tradiţionale.

Astfel, în costume populare au dansat Gheorghe Flutur, Angelica Fădor, Ion Lungu, Ilie Boncheş. Gheorghe Flutur a recunoscut că şi-a cumpărat costum nou pentru această sărbătoare.

„Vremea ţine cu noi, după atâtea zile ploioase. Am alungat norii. Dumnezeu are inimă bună. Am înşelat şi timpul probabil că au ameninţat că plouă” a spus Gheorghe Flutur.

El a mai arătat că a venit cu un costum popular nou. „Azi l-am îmbrăcat prima dată. E făcut la mine în sat în Botoşana” a spus Gheorghe Flutur.

Între participanţii la manifestare s-au aflat numeroşi politicieni, între care liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, deputatul PSD Eugen Bejinariu, liderul ALDE Suceava, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, liderul Pro România Suceava, Cătălin Nechifor care a venit împreună cu foştii miniştri Daniel Constantin şi Nicolae Bănicioiu.

Deşi se află în campanie electorală, politicienii din diverse partide s-au salutat şi au discutat, aceasta fiind o abordare nouă în condiţiile în care, în anii precedenţi, grupurile politice aflate pe poziţii divergente se evitau în cadrul acestui eveniment.

La „Hora Bucovinei” au mai fost prezenţi deputatul PNL Dumitru Mihalescul, vicepreşedintele CJ Suceava Gheorghe Niţă, dar şi subprefectul Silvia Boliacu, precum şi numeroşi primari din comunele din zona de munte a judeţului Suceava.

În cadrul acestei manifestări, organizată în tabăra Bucşoaia din oraşul Frasin, au fost prezentate obiceiuri şi tradiţii specifice stânei, o expoziţie a produselor meşterilor populari, momente folclorice, produse culinare specifice zonei, expoziţii de animale.

Pe parcursul zilei de duminică, participanţii la Hora Bucovinei urma să asiste şi la spectacole susţinute de ansambluri artistice profesioniste, dar şi de grupuri folclorice din judeţul Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: